Plötsligt: en snabb comeback

Jobbar så himla mycket nu så jag är helt urlakad när jag kommer hem till datorn. Jag är ju inte bara bloggare utan även smed, butiksslav, skolfröken och fotbollsspelerska så det kan bli lite busy. Kunde dock inte låta bli att dela med mig av denna bild som Arshavin la upp på sin Twitter:
Nu ska jag återgå till Sverige - Moldavien och Tv4Plays Zlatankamera. Kanske kommer ett inlägg efter matchen!

Ajax målvaktsförbannelse

Ajax målisar har liksom Arsenals varit väldigt skadedrabbade. Att vi har (en oväntat formstark) tredjemålis Almunia i mål känns ju som den värsta av öden men låt mig presentera Ajax tredjemålis Jeroen Verhoeven.
Ajax vann med 1-3 ikväll så... Jag vet inte, denna man måste ju trotsa alla naturens lagar om han är smidig i målet. Eventuellt är detta min nya idol och jag måste tvingas uthärda holländsk fotboll från och med nu. Ska försöka kväva detta intresse snabbt.

Italiensk fotboll:


Tottenham vs Milan 0-0

Zlatans frispark räddas av Gomes
Gallas som jag avskydde i Arsenal blev hjälte här
Ändå stämning på denna bild, kniven i Wengers hjärta vrids om ett extra varv lol:
Grattis Spurs! Jag tycker det är askul att ni är vidare, trolla hela världen och UEFA-gubbarna nu.

Ett första försök att skriva om Barca-Arsenal

Okej jag kommer nog behöva skriva om matchen så fort jag klarar det. Men lite kort:
- Jag tror lätt RvP hörde pipan, han är en tönt (jävligt duktig men en glastönt)
- Han borde inte fått kort för det
- Domaren var fruktansvärt dålig överlag, inte bara mot Arsenal
- Jag känner mig tom nu, men som jag hatade Barca bortom alla gränser igår, eller egentligen mest Dani Alves, Messi och 95% av fansen
- Bendtners gonna Bendt
- Med Theo hade vi vunnit lol. Utan är det såklart helt orimligt att Arsenal skulle kunnat ta sig vidare, trots detta var de ändå nära att göra det orimliga.
På återbloggande. Jag kan aldrig mer se Barca spela någonstans där några av deras svenska självgoda plastfans är närvarande. Dom verkar tro att det är dom själva som presterar något varje gång Messi gör något sinnessjukt bra, det handlar inte om kärleken till laget och spelet, det handlar om kärleken till att få vinna hela tiden. Detta gäller inte alla fans NATURLIGTVIS, men fan majoriteten. Sjukdomen som alltid drabbar världens bästa lag.

En kvinnas klagan

Ja herregud. Nu mår jag inte bra. Först jobba 9-17 i fredags då jag bakade 300 havreflarn medans jag tog hand om barn. Sen började förlossningen på kvällen och jag var vaken och förlösande tills söndag morgon. Sov max en timme på söndag eftermiddag, sen vaken till söndag kväll. Ta hand om nyfödad kvinna samt hjälpa med spädis, var iofs så fruktansvärt underbart, sen hem tisdag. Däckade några timmar sen den där vidriga matchen igår. VIDRIG. Jag mådde så dåligt under matchen att jag övervägde sluta med fotbollen helt. Jag måste göra sånt ibland med mina intressen pga mina känslor kan aldrig hålla sig inom rimliga gränser. Så jobbar man 9-17 idag med barnen, ute och fryser i Harry Potterkappa eftersom ungar måste tvingas ut tre ggr om dagen. Börjar må RIKTIGT dåligt och har så sjukt ont överallt. Kommer hem. Feber. Influensa. Saken är att när jag blir sjuk blir jag lite... speciell. SÅ blir det några inlägg kommer de nog ha en härlig touch av feberhallisar de närmsta dagarna. Åh om någon ändå kunde komma och ta hand om mig. Jag kommer vara fast i Enskede med enbart ett mål thaimat om kvällen tills kontanterna tar slut eller tills jag blir frisk. Värst av allt är att jag inte kan träffa det lilla krypet, den mest fantastiska varelsen i världen. Jag älskar ändå min kassa kropp för att den skjöt på sjukdomen till han kommit ut och hem. Denna kropp måste jag rädda så den kan lira boll i vår.
Kan inte skriva om matchen igår. Inte än. Det gör fortfarande för ont. Många av er känner detsamma: Det är så jävla jobbigt att älska fotboll. Någonting måste hända med hur domarna arbetar nu när det är så enkelt för oss tittare att se misstagen dom gör och plågas av dem. Nu är det nästa match. Ingen Kranjcar såklart. Aldrig ska man få njuta. Så fruktansvärt skönt att jag hejar på båda lagen i alla fall.

Plopp

Men hej fotboll-lovers. Sitt inte där vid era datorer och tro att en annan skitit i fotboll och i att blogga de senaste dagarna när så mycket skett i Premier League. Jag har nämligen ytterst nussiga skäl till min frånvaro.

 

 

Här ligger nämligen en annan på ett patienhotell och gosar med ett helt nytt och snufsit litet Arsenal-fan som precis kommit till världen. Jag har alltså varit med på en väns förlossning som startade i fredags natt och så ploppa han fram här igår morse, dvs jag missade Arsenal-Sunderland även om jag smygkollade iPhonen på ställningens oförändring lite då och då mellan värkarna.

 

 

Efter att jag jobbat 9-17 i fredags så var det bara vaket utan riktig mat fram tills söndag morgon. När vi kom till ro på söndag eftermiddag efter 55 timmar utan sömn såg jag att Liverpool ledde mot United och då var det bara att streama loss med stirriga ögon bredvid en ammande tuss. Då hände underverket: fotbollen tog mig tillbaka till vardagen och jag slumrade lungt in till Carraghers stämpling och sov mig igenom åtminstone andra halvlek och därmed var sömnbristpsykosen a la Big Brother 2lax11 avstyrd. Fotbollen, du är min bäste vän.

 

 

Tack lille lena, perfekta, overkligt nussiga Julian för att du han komma innan Barcelona-Arsenal! Matchen är precis i tid tills du blir utskriven och vi får åka hem. Och mamman sen, födde sig igenom den där irriterande Arsenal-Sunderlandmatchen så vi slapp se den och pressade fram honom precis så han fick chans att se United förlora det första han gör utanför förlossningsrummet. Hon är ett sant Arsenal-fan om något. Nu ska jag fortsätta nussa och fundera på Premier Leaguetabellen lite. United leder med tre poäng framför Arsenal, men Arsenal har en match mindre spelad. Jisses.
Nu blir det tillbaka till goset. Ses på www! OCH JIPPIE FÖR ÄNNU EN FANTASTISK CHAMPIONS LEAGUE-VECKA! LIVET!!

Arsenals skadelista just nu:

Fabregas
van Persie
Song
Koscielny
Walcott
Vermaelen
Fabianski

 

Ser bra ut. Jag ska starta en ny klubb på Kåken. Den ska heta glasfolket och alla ska ha Arsenaldräkt på sig.
Så mycket för Marcus, den nya fantastiska fystränaren från Sverige.

Kolo Toure fast för dopning

Gissar på bantningspiller även om det vore roligare om han börjat punda eller dylikt efter att ha gått till City.
Läs mer: http://www.skysports.com/story/0,19528,11679_6793012,00.html

Gnällspik United

Helt sanslöst vad Unitedfans generellt sett är gnällbenägna. Har roat mig åt att läsa på lite Unitedforum idag, gnällspikarna är så hårt upptryckta att dom kommer ut genom munnen på dom, helt sanslöst. Man förlorar en liten (okej stor) match där domaren för en gångs skull inte verkar stå på deras lönelista och kors i taket vad hela världen är orättvis och alla går emot dom. NI MÅSTE SKÄMTA. Lite perspektiv tack. Detta gäller spelare, fans och Fergie. Ni spelade inte så det räckte till i andra halvlek. Vanligtvis så får ni allt serverat. Deal with it.

Lästips: http://community.manutd.com/forums/p/152213/1403731.aspx

Arsenal vs. Leyton Orient 5-0

Kan ju inte gå in på alla detaljer så jag prioriterar lite, men det var upponervända matchen.

 

 

Några mål:
.

 

 

Bendtner gjorde hattrick!??! Denna man är obegriplig för den mänskliga hjärnan. Så många fel kan ju tydligen bli rätt.

 

 

Clichy gjorde mål.

 

 

Chamakh hoppa igång igen och gjorde mål.

 

 

Almunia höll nollan. Kanske det mest obegripliga av allt.

 

 

3 lamkött födda på 90-talet på plan.
Inatt gråter inte Jack, men jag oroar mig ännu för Koscielny.

Kvällens matcher:

Till att börja med har vi FA-cupen med andra matchen melllan Arsenal och Orients eftersom första mötet blev 1-1 i Leighton vilket resulterade i ett andra möte på Emirates ikväll och en Las Vegasresa för Orients.

 

Wenger har gått ut med att Szczesny kommer få vila denna matchen och ger alltså Almunia chansen att göra bort sig i mål. Även Koscielny och Song får softa ikväll eftersom det blivit någon repa i glaset så dom behöver vilas för att inte slå upp någon riktig skada innan mötet mot Barca. RvP, Fabregas och Walcott är ju som sagt borta dessutom, men Fab kommer troligtvis vara tillbaka mot Barca! Ni hör ju själva vad vi har för katastrofuppställning att vänta oss ikväll. Jag kommer dock inte gråta om Arsenal åker ur cupen, det finns viktigare saker att lägga de sista levande kroppsdelarna på.

 

 

Samtidigt möts Manchester City och Aston Villa i sin femte utslagsrunda i FA-cupen och vid tio ikväll spelar Barca borta mot Valencia i en liga som dock självdött helt. Bon Appetit! Må lammkött serveras på Emirates ikväll!


Chelsea-United 2-1.gif

David Luiz chockande mål.
Luiz var ju inte blyg så att säga.
Lampards straff
Rooneys fina mål får ni googla opp. Nu ska jag sluta spamma med blogginlägg utan börja på att göra min egen ringbrynja. Obs sant!

Tack Chelsea

Nu har Arsenal fått ännu en chans att kasta i sjön: CHANSEN ATT VINNA PREMIER LEAGUE! Åh om vi ändå hade köpt David Luiz.
P.S Torres. Lol.
P.S 2 Torres fixade samtidigt RÖTT KORT PÅ VIDIC! Som vi alla förutspådde komma skulle. :D

Chelsea-United om en timme.

Sannolikheten att Torres gör mål är 100% enligt mina beräkningar. Jag menar någon gång måste han ju göra mål, alltså nu. Alla Chelseafans kan lika gärna beställa en av varje av tröjorna här nedan för jag har givit Torres tillåtelse att börja måla nu.
Det finns tre möjligheter till någon form av glädje, DET KOMMER BLI NÅGON FORM AV GLÄDJE, vi vet bara inte hur stor den blir:
- Oavgjort= Avståndet mellan Arsenal och United krymper i PL= BRA!
- United vinner= Chelsea missar troligtvis Champions Leagueplats= TRÖSTPRIS TROTS UNITEDVINST
- Chelsea vinner= Avståndet till mellan Arsenal och United krymper i PL= BRA!

DVS DENNA MATCH KAN BARA SLUTA BRA ELLER HELT OKEJ.

Efter depp kommer pepp

Samtidigt:
Jag lägger allt hopp på Szczesny nu. Han kommer ta varenda boll. Vad spelar det för roll att vi inte har van Persie och Walcott? Backarna kan satsa på att bara försöka hålla sig undan helt så får vi lita på att den polske tampongen sätter sig som en propp i målet.

 

 

Den tolfte möter vi United om vi tar oss vidare i FA-cupen och då har United mött Chelsea och Liverpool borta i ligan nu denna vecka och ujujuj, så slitna kommer dom vara. Dom kommer inte vinna alla tre matcherna, så är det bara, och deras misstag är vår vinst nu oavsett när de kommer. Arsenal däremot kommer vara helt utvilade till FA-mötet mot United, dom ska ju bara möta... Barca... eh på Camp Nou fyra dagar innan. Dvs världens svåraste match. Okej. Positivt skulle det vara.

 

 

Okej vi tänker Barcamatchen. Vad har vi? RvP är ju bara en bonus eftersom han är trasig 99% av tiden så laget borde ju inte bero på honom. Walcott hade varit bra mot Barca, absolut, och det säger jag inte bara pga min evigt brinnande kärlek, men han är ju ett alternativ bland flera. Vi har säkert miljoner anfallare. Okej nu skissar jag en startelva.

 

 

Szczesny

 

Sagna, Djourou, Koscielny, Clichy, Wilshere, Song, Eboue, Nasri, Arshavin, Chamakh/Bendtner

 

 

Och jag vet ni vill se Bendtner, ja, han får komma in efter en stund. Kanske borde stoppa in Diaby istället också. Alltså. Allvarligt talat. VI MÅSTE KÖPA FLER SPELARE. Det räcker inte med att ha en fantastiskt första-elva, man vet ju att skadorna kommer att komma.

 

 

Jag hatar verkligen Clichy, men han var faktiskt bra mot Birmingham. Jag fattade knappt vad jag kollade på pga obegripligheten i det hela, men månne han kan plocka fram det igen. Egentligen skulle jag hellre vilja se Gibbs i Clichys ställe men det är väl inget att hoppas på. Vart är Gibbs egentligen? Sagna och Djorou är stabila. Koscielny har spelat över förväntan han med på slutet, så låt oss hoppas att allt efterblivet han klarar att prestera koncentrerades till idiotin i slutet av CC-finalen.

 

 

Wilshere är ju så gränslöst bra trots (eller pga) sin ringa nussiga lammköttsålder. Han kommer att spela bra mot Barca och ta stort ansvar, annars får han inte byta tröja med Xavi efter matchen (som nog kan spela då). Song har faktiskt knasat lite på sistone och det säger jag ju med bakgrunden att han varit så sjukt jävla bra den här säsongen och vanligtvis spelat helt perfekt.

 

 

Eboue och Arshavin, ja, där ser det ju lite olika ut men ryssen är helt klart påväg tillbaka i form och har varit viktig de senaste matcherna. Eboue, andas han fortfarande? Det kanske var förhastat som sagt. Nasri är kanske inte lika genialisk som under den extrema formtoppen, men han är ju magisk ännu och lär ju glimra mer nu när han verkligen behövs och får ta plats.

Okej. Sen tillsist däroppe då utan glasfolket har vi... ingenting. Chamakh är trött men han får väl spela. Bendtner är en total psykopat som slår bort för mycket bollar och kommer skapa alltför mycket farliga situationer om han spelar hela matchen, men, han bör komma in och göra nåt knasmål som man enbart kan göra om man helt saknar självinsikt. Han och ryssen får jobba. Beroende på hur mycket Chamakh suger kanske Bendtner får stolpa in ganska tidigt.

 

 

Jag hatar Rosicky. Han får åka hem till Tjeckien.

 

 

Okej nu är jag inte orolig längre. Den där uppställningen går ju inte att tvivla på mot Barca. Jag behöver inte oroa mig för att förlora, det är ju redan en självklarhet att vi gör det... NEJ. GLÖMDE! PEPP: VI LEDER JU REDAN MED 2-1! EXTREMT OVÄNTAT BRA FÖRUTSÄTTNINGAR!

Två veckor av koncentrerad Arsenalångest

Okej. Nu sätter vi oss ner och ser vad som skett med våra Arseanaler.
-RvP borta till efter Barca
-Fabregas tveksam mot Barca
-Walcott ytterst tveksam troligtvis borta mot Barca

Realistiskt inom loppet av två veckor är alltså att: förlora Carling Cupfinalen (check), åka ur Champions League mot Barca på Camp Nou, åka ur FA-cupen mot United i Manchester och tappa mot United i Premier League.

Tycker inte man ska gnällspika för mycket, det kan jinxa. Men.. Som vanligt, det är det viktigaste skedet i säsongen och halva laget ligger på bårhuset. Wenger. Hur kan detta hända gång på gång? Och jävligt tacksamt att få möta Stoke innan en cupfinal, man vet ju att våra glasfigurer kommer krascha en efter en i en sån match.

Sex år har det gått.

 

Arsenals pokalskåp kan väl snarast ses som ett spindelnätsakvarium numera där sir Alex står och vaktar så ingen får anledning att öppna dörren :c