Heja Chelsea


Från och med nu går bloggen in i en ny tillfällig fas. Ett nytt skede, tänk 2012. Jag kallar denna fas: Heja Chelsea.

 

Chelsea är avskakade som ett realistiskt hot gällande ligavinst, men dom kan fortfarande se till att United inte vinner. Med andra ord kan Chelsea rädda lite av sin egen ära om dom spöar United och samtidigt ge Arsenal världens finaste present: en Premier League-pokal.

 

 

 

 

Den första april (lol) tar Chelsea emot serieledarna United på besök, och den sjunde maj är returen på Old Trafford. Från och med nu är alltså den psykiska attacken avbruten mot Drogbas malariadrabbade kropp och Torres kluvna hårtoppar. Nu skickas det bara kärlek till det blå gänget. Ashley Cole kan få ägna sig åt hur mycket rekreerande pistolskytte på praktikanterna som han vill, bara han är stabil mot sir Alex gossar imorgon.

 

United möter ju dessutom Liverpool borta på söndag, ett riktigt jobbigt schema väntar. Kom igen Suarez, plocka bara fram djävulens tass och se till att Meireles spelar med Guds fossing och må resten av gabber-asen till backar plöja ner United ordentligt.

David Jesus Beckham

 

Fotbollsspelares tatueringar är ju alltsom oftast helt extraordinärt idiotiska. Borde fösa ihop ett tatueringsinlägg snartast möjligt på tal om det.

 

I alla fall, Beckham har gjort det igen. Igår la han upp den här bilden på Facebook i tre olika Hipstamaticversioner och beskrev i en pedagogisk film vad man ser och dess mening. Det är (muskelknutten) Jesus som bärs upp av tre keruber, vilket ska symbolisera han själv och hans söner. Alla är vi mänskliga och behöver hjälp någon gång, även Jesus och jag, och en dag ska mina barn ta hand om mig.

 

Fotbollens tre-enighet: den manlige fotbollsspelaren, hans tatueringar och hans jesuskomplex.

 

Hade han tatuerat in den här däremot, då hade jag älskat honom för evigt:
Bilden symboliserar min fru Viktoria som Jesus som tynar bort i ätstörningar i mina armar.
Lite mer soft än Jesus som en "juicehead gorilla" som dom säger i Jersey Shore.
Annan bra bild från Beckhams Facebooksida: David signerar lite autografer till typiska Unitedfans på Old Trafford.

Carling Cupfinalen. Arsenal vs. Birmingham 1-2

1-1. Fantastiskt mål.
Stolpträff från Birmingham. Alla gooners pustade ut.
Och så här. Situationen där Koscielny går för att sparka bort bollen, ångrar sig, och Arsenals chans till en (skit)trofé går förlorad. 1-2 till Birmingham i slutminuterna.
En vanlig dag i det Arsenalska livet med andra ord. Det räcker aldrig fullt ut. Jag är inte direkt ledsen över en missad Carling Cupvinst. Den spelar inte mig någon roll. Jag är bara så oerhört ledsen att Jack sitter hemma besviken, Koscielny känner skuld och ångest, Sagna twittrar att han skäms. Min killar är ledsna. Alltså Jack. Denna engelska tonåring, för honom betyder den där pokalen allt. Som tur var gick jag in på hans Facebooksida och blev glad över allt nussigt och peppande som folk skriver. Så, jag är ledsen för deras skull, att de inte för en gångs skull kunde få fullfölja något och leverera när det behövdes. Jag är också ledsen för att förneringen på www på alla forum och liknande kommer nå nya nivåer. Arsenal k a n i n t e vinna något längre. :c
Tror ni ja. Vänta tills den åttonde mars när Bendtner bryter benet på Messi och dunkar in 8 mål på Camp Nou. Champions Leaguepokalen är så gott som vår redan.
Arshavin:
Shava_gunner
I've nothing to say. Just sorry.
Samir Nasri Official
Thank you for your support guys its a massive blow but we have to look forward wednesday FA Cup and we have still 3 competition so chin up
Jack Wilshere
All i can say is sorry to the fans..it hurts alot i know but we must all stick together, still in 3 other comps! We have to move on!Sorry <3
Sagnaofficial Bacary
Just feel ashamed..sorry.
Robin van Persie
I'm very sorry that we didn't bring CC back to north london! Thanks for ur support today! Sorry again!
Cesc Fàbregas Soler
Congratulations to Birmingham. This team has great potential and there r still great targets to play for this season. Thanks for ur support.

 

 

Arshavin:
Shava_gunner
I've nothing to say. Just sorry.

Samir Nasri Official
Thank you for your support guys its a massive blow but we have to look forward wednesday FA Cup and we have still 3 competition so chin up

Jack Wilshere
All i can say is sorry to the fans..it hurts alot i know but we must all stick together, still in 3 other comps! We have to move on!Sorry <3

Sagnaofficial Bacary
Just feel ashamed..sorry.

Robin van Persie
I'm very sorry that we didn't bring CC back to north london! Thanks for ur support today! Sorry again!

Cesc Fàbregas Soler
Congratulations to Birmingham. This team has great potential and there r still great targets to play for this season. Thanks for ur support.

Szczesny har inte skrivit något än...

Dagens Torres


En klump i magen...

Sitter med en orosklump i magen på jobbet. Theo skadad, Fabreglas skadad, Fabianski skadad såklart så ALMUNIA är andremålis och Wenger har ju nån slags idiotidé om att spela andremålisen i cuperna, men det kan ju inte gälla en cupfinal. Gud man vet ju inte med den där envisa fransmannen.

 

 

Nu ska jag inte sitta här och deppa, Wenger har lovat ge Wilshere en del av det ansvar Cesc skulle tagit och fan i helvete ursäkta mig, men lille Jack har ju sett helt lysande ut de senaste matcherna. Rape van Persie är glädjande nog tillbaka från en liten spricka i glaset och han kommer ta kaptensrollen på plan. Det borde inte gå att förlora mot Birmingham, men, vi vet ju att det går.

 

 

Carling Cup, final mot Birmingham. Ni hör ju själva. Det är inte direkt en Champions Leaguefinal. Arsenal är dock desperata efter en pokal och har knappt låtit ett enda tonåringslamm få beta i Carling Cup-gräset i år. Detta är skälet:
Tänk alla timmar som investerats, allt glas som spruckit, allt det kan ha kostat oss i de andra cuperna och i Premier League där vi faktiskt har en chans i år, I ONÖDAN, om vi förlorar imorgon.

 

 

En klump i magen...

En bild kan förklara så mycket

Jag fick ett hett tips om vad som kan ha stört Arsenal i matchen mot korplaget Leyton Orients i FA-cupen där resultatet blev oavgjort. Det var troligtvis detta:

 

Det kan ju också vara så att Arsenal blev lovade att få följa med Orients till Las Vegas vid ett oavgjort resultat. Det var ju belöningen Leyton Orients skulle få av sin tränare. Inte om de vann matchen, utan vid oavgjort resultat. Nu måste ju lagen mötas igen på Emirates denna gång vilket kommer resultera i gigantiska biljettintäkter för det lilla laget som får sin beskärda del vid bortamatchen. Ha det så fint i Vegas killar, platsen dit själar åker för att dö.

 


Dagens Torres

Denna låt skall vara någon slags hyllning men jag postar den i mobbningssyfte. Jag måste ta ut min smärta över någon annan. Smärtan beror på Fabre-glas och Walcotts nya skador. Den arsenalska smärtan vi alla gooners måste bära på. Smärtan att heja på ett lag tillverkat av sprödaste franskt porslin.

 


Idag blev Chelseas dag.

Sammanfattning av FC Köpenhamn - Chelsea 0-2. Vi börjar med några Torresmissar som vanligt för att få igång stämning. Vill bara påpeka att på alla andra forum än detta mitt egna försvarar jag Torres insats.

 

 

 

 

Så Anelkas 2 mål.

 

 

Grönis var ute och dök lite.

 

Ganska tråkig match. FCK var pinsamma ibland men de har ju ändå tagit sig oerhört långt.

 

 

Lyon - Real 1-1 var snäppet roligare, med drösar av missade chanser för spanjorerna. Kommande 90 minuter spelas i Madrid så det ser ändå ganska ljust ut för Real.
Har tyvärr inga giffar av målen :c Men bjuder på detta istället:
Benzema och Gomis var för övrigt de lyckliga nätarna i matchen.

 

 

England har gått ut hårt och vunnit alla sina matcher hittills i första utslagsrundan. Får se vad United presterar imorgon!

 

 

Samtidigt i England: Spurs förlorar borta mot Blackpool i PL-match med 3-1.

 

Idag var sannerligen Chelseas dag, Chelsea som ligger extremt bra till i den här rundan av CL och dessutom får ett bättre läge att knipa fjärdeplatsen i PL i och med Spurs förlust. Chelseas dag. Den första på väldigt länge.


Ett hatbefriat inlägg

Nu är det bara minuter kvar till matcherna och det har varit mycket hat här på sistone, jag ber om ursäkt till alla Chelseafans men alltså man måste ju ta chansen när den serveras såhär. Nåväl, för mycket hat. Jag tänkte därför älska lite bland alla startelvor ikväll, personer som jag trots mitt gnäll önskar allt gott och börjar med:

 



LYON/GOURCUFF. Hur ska Ronaldo, Ramos och Casillas kunna koncentrera sig när de har det här snygga som ränner runt på plan? VARNING.

 

 

REAL MADRID/ADEBAYOR jag fan älskar dig.

 

 

FCK/SANTIN Du lyckas inte så bra men jag uppmuntrar ditt Torreska pretty boy/Partille Jonny-försök. I övrigt: HEJA ALLA SKÖNA SVENNAR!

 

 

CHELSEA/TORRES. Jag säger som min präst: Torres glöm aldrig detta. Du är älskad.

Jippie, en ny Arsenalspelare i startelvan!

Ett nytt Arsenalbarn skall födas idag, lycka till Ignasi Miguel! Spanjoren värvades av Wenger 98 när han bara var femton år.
Eh, alltså allvarligt talat. Han har inte satt sin fot i gräset men redan presterat nog för att jag ska älska honom för alltid. Så här skall ett lammkött smaka.

Tänk på barnen i Chelsea

Den som borde ha det allra jobbigast i Chelsea nu är väl ändå Fernando.

 

 

Flyttar till Chelsea för att vinna troféer. Förlorar mot förra klubben.

 

 

 

 

Han spelar oavgjort utan att göra mål mot Fulham.
Chelsea blir utslagna av Everton ur FA-cupen som han själv inte får vara med i eftersom han spelat i cupen med Liverpool.
Resten av laget är uttröttade i Champions League nästa vecka pga den långa FA-cupmatchen.
Man är extremt formsvaga och har två matcher mot United att se fram emot.
Chelsea kämpar för att ens ta sig vidare till Champions League nästa år.
Grattis till den nya "storklubben" Torres. Här kan du verkligen nå de framgångarna du sålde dig för.

Åh Chelsea

FA-cupen har ju både sina tråkiga och sina fantastiska stunder, men Chelsea-Everton igår blev en helt magisk match där Chelseas fans fick kniven de redan fått inkörd i hjärtat vriden ett extra varv.

 

Efter 90 minuter var ställningen fortfarande 0-0 i matchen och lagen har redan spelat 1-1 när Everton spelade hemma så matchen var tvungen att gå till förlängning för att det skulle avgöras.

 

I förlängningens 15:e minut gjorde Lampard mål och många Chelseafans pustade ut i sofforna, LOL, men.... i sista minuten gjorde Baines 1-1 och matchen gick till straffar.

 

Här är i slutet av första halvlek då Ramires fick en varning för denna situation.

Så blev det alltså straffläggning. En straffläggning som Chelsea ledde efter en Evertonmiss, tills Anelka missade sin straff, men den som såg till att Chelsea också förlorade var den vidrigaste vi alla vet: Ashley Cole.
Därmed var Chelsea utslagna från FA-cupen.
Det var också sjunde gången i rad som Chelsea förlorade en straffläggning.
Världens softaste målis Wojciech Szczesny skrev snabbt ett twitterinlägg:
"Is it a plane? Is it an aeroplane? No, its just ashley throwing chelsea out of the fa cup :)"
Chelsea:

- oändliga tillgångar till pengar
- spenderar över 700 miljoner kronor på att köpa spelare mitt i en säsong
- förlorade charity shield
- åkte ut ur FA-cupen
- åkte ur Carling Cup
- ligger femma i Premier League
- kommer inte vinna Champions League
- de oändliga pengarna kommer försvinna i och med financial fair play, speciellt om man inte tar en Champions Leagueplats
- spelarna behöver pensioneras inom ett par år
- låtsasfans som aldrig sjunger
- man måste dela ut tusentals flaggor på matcherna för att kunna slänga ihop nån slags atmosfär
- laget är fullt av legosoldater som bara spelar för pengarna och förlorar därför straffläggningar etc där ett hjärta behövs

 

Saker man kan köpa för 700 miljoner kronor:


- legosoldater

 

Saker man inte kan köpa för 700 miljoner kronor:

- ett mål

- en vinst
- ett hjärta

 

Hmmm, får jag fortfarande 1 miljon kr i lön den här veckan om jag missar straffen?

Ja.
Har jag vunnit den här cupen förut?
Ja flera gånger.
Bryr jag mig om Chelsea eller fansen?
Nej inte direkt.
Okej skitsamma.

 

LYCKA TILL MED FORTSÄTTNINGEN AV DENNA SÄSONG CHELSEA! Det kan ni behöva. Ancelotti letar troligtvis nytt jobb.


The Special One fyller 9 år

Den 23 februari 2002 förlorade José Mourinho med sitt Porto mot Beira Mar med 2-3 i den portugisiska ligan. När slutsignalen kom hade Porto två utvisade spelare. Det var senaste gången han förlorade en match på hemmaplan i en ligamatch med något av de lagen han tränat, vilket alltså betyder att the Special One firar NIO ÅR UTAN FÖRLUSTER PÅ HEMMAPLAN på onsdag. Kommer det här gälla även efter nästa el Clasico när Filosofen kommer och hälsar på i Madrid i april?

 

9 år med ligamatcher, 120 vunna, 27 oavgjorda och INGA förlorade på hemmaplan.

 

 

På onsdag Mourinho, då ska vi fira dig i bloggen!

Den största njutningen av alla...

... är att vinna över Filosofen. Hörrni Gooners! VI TOG BARCA IGÅR! Erkänn nu alla andra, alla fotbollslovers i hela världen måste ha njutit utom Barcas fans. Att vara "bäst i världen" har sitt pris. Det har det alltid haft.

Arsenal - Barcelona 2-1


You've got Leo, we've got Theo

Nussig och snabb vs. fotbollsvätte kemiskt framställd i Barcas laboratorium.
Dags för det första av de två årliga CL-mötena för Arsenal och Barca. Jag har ju ett extremt (dåligt) selektivt minne och jag minns SÅ väl hur Walcott kom in och gjorde mål eftersom det alltid känns som om hans mål är lite på mitt ansvar, och jag minns vagt Fabregas straff och jag minns även hur Zlatan gjorde sina två mål och jag blev lite, lite för vagt glad så det märktes lite, lite för mycket och skapade dålig stämning i det Arsenalska sällskapet. 2-2, ett helt okej resultat mot "världens bästa lag" eller vad säger ni? Men... det var ju en match till. Jag minns inte ens vart jag såg den, jag minns inte med vilka (upplys mig gärna). BENDTNER tog ledningen i matchen, men sen, den ettriga lilla argentiska grästuvan tossade loss och gjorde FYRA mål på mina älsklingar. Jag vill dock påminna om vilka som spelade för Arsenal:
-Almunia i mål
Nej jag kände själv att det räckte där. Det blir bara värre i form av tex Silvestre, men låt oss släppa det förflutna. Arsenal har ett mycket mycket bättre lag nu, men Barca är förvisso också snäppet bättre än förra året. Låt oss fokusera på att de tappade två poäng i förra la Liga-matchen.

 

 

Nåväl.
Må rättvisa skipas ikväll! Dvs mitt lag vinner. Nu ska jag gå och försöka jobba. Ser jag en enda unge med Messitröja ska jag... dra in mellis och låta den städa i kuddrummet. NU JÄVLAR!!!!!!!!!!!!!!!!

Kort sammanfattning av Milan-Tottenham 0-1


Torreseffekten

Torres, mitt barn, barnet till alla barn som kommit efter. Det här inlägget tillägnar jag Fernando Torres, eftersom antalet tecken i detta inlägg representerar ungefär hur många chanser han missat i matchen Fulham - Chelsea innan han precis nu fick kliva av.
Torres prestationsångest är precis vad vi behövde i Premier League för att fortsätta hålla Chelsea i schack. Tack Abramovic!

Veckans Kranjcar

Men tjena. Jag ska bara prata lite om Kranjcar nu igen, min älskade lilla kroatiske Spursklimp och klaga lite över hans situation i Tottenham, som nu har förändrats, och därför också ta chansen att hylla honom.

 

Spurs har drabbats av skadeproblem och plötsligt får Kranjcar lämna bänken och ta plats i startelvan och han gör det så jävla strålande och starkt. Han har inte fått starta på år och dar och han har inte heller fått lämna laget för att gå någonstans där han faktiskt får spela. Samtidigt har Niko imponerat i Kroatiens alla landslagsmatcher under tiden han fått sitta bänkad i Spurs, men formstyrkan har inte spelat någon roll. Stackarn måste fått träsmak i baken efter alla matcher han fått sitta.

 

 

Men. Som sagt. Nu är han tillfälligt tillbaka i startelvan och vad har då hänt? Jo de två matcherna han fått starta har han gjort Spurs fina segermål båda gångerna och räddat dom till vinst. Herregud Redknapp, du kan inte skicka tillbaka honom till bänken igen. Visst ni har ett överflöd av talang men låt honom då gå någonstans och ta in nåt halvskräp eller spelare som gärna gör sig på inhopp typ Crouch fast han spelar däroppe då, istället för att fängsla spelarevid bänken som borde få starta.

 

I alla fall, imorgon möter Spurs Milan i Champions League. Jag hejar som vanligt på Zlatan, och jag hejar samtidigt lite på Spurs som jag önskar all lycka nu när dom lyckat traggla sig in i CL för att nu imponera stort där. Det får gå hur som helst, bara Kranjcar spelar så är jag mer än nöjd. ÅH! FANTASTISKA MATCH ATT LÄNGTA EFTER!!!!!

 

 

 

Som jag ser det är Nikos enda riktiga brist att han är ful.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skämt.

♥TILL ER ALLA PÅ ALLA HJÄRTANS DAG♥

'

Ännu en fotbollsvecka är över!

Noterbart är bland annat att:

-Milan (AC Zlatan) spelade strålande igen efter en liten semisvacka. Kanske har de slutat låta Zlatan ta ut startelvan? Napoli och Lazio vann också sina matcher och ligger tvåa och trea i pastaland medan Inter förlorade och halkade ner på en fjärdeplats.

 

-Barca spelade oavgjort mot Sporting och tappade två poäng till Real som vann med 0-1 mot Espanyol efter att fått Casillas utvisad redan första matchminuten. Real ligger nu "bara" fem poäng efter Barca i tabellen. JIPPIE! La Liga börjar ta ny fart, man ska inte ropa hej etc.

 

-Rooney gjorde som tidigare nämnt ett helt sanslöst mål som tog United till vinst i Manchesterderbyt som blev en ovanligt rolig derbymatch trots det sorgliga resultatet. Arsenal vann mot Wolves och kröp närmre United. Spurs vann mot Sunderland vilket innebär att dom gick om Chelsea i tabellen, åtminstone tills Chelsea spelat sin match mot Fulham imorgon. I tabellen leder alltså United naturligtvis, med Arsenal 4 pluttiga poäng efter, City med en match mer spelad är 4 poäng efter Arsenal. Spurs och Chelsea har båda färre spelade matcher än City och skulle dom vinna sina matcher så går båda om City i ligan.

 

 

Det var allt jag orkade delge just nu. Jag har bakat ihjäl mig för att fira världens gulligaste fotbollsspelares födelsedag. GRATTIS IGEN!

 

 

Alla som åt av Arsenaltårtan blev smittade med Gunnerssympatier. Gonatt bloggläsare, jag älskar er.

Herregud. Vilket mål.

Shrek gjorde precis ett historiskt mål. Det var så fantastiskt vackert och i ett Manchesterderby som dessutom också är en match om extremt viktiga poäng för en ligaseger. Först satt jag bara och gapade av förundran, sen började en bitter smak spridas i munnen. 3 poäng till United. Vänta lite så kommer ett klipp med målet dyka opp här nedan:

 



 

 

Alltså titta på honom. Hur kan denna människa prestera något sånt där?

 

 

 

Okej det var lågt, men sanningen är också obegriplig. Hur kan denna människostump prestera detta?

 


PS! IMORGON!!! DS!!!!!

13:40 Manchester United - Manchester City!!!!!!!!!!!!!!!
16.00 Arsenal FC - Wolverhampton Wanderers
18.00 AC Milan - Parma
18.30 Sunderland - Tottenham Hotspur

 


Fredagsmys

Så sitter man ändå här i ensamhet och plågar sig vid Viasat Hockey i en lägenhet som luktar kåldolme och havreflarn. Foppas comeback i NHL. Ni undrar hur mycket jag bryr mig om Foppa? Jaha då ska ni få veta. Ingenting. Jag har dock sysselsatt mig med att träna på att profylaxandas (nej jag är inte på smällen) den här fredagkvällen så plötsligt kändes Foppareprisen extremt spännande, plus, kanalen finns ju där och peppen väser på Facebookfeeden.

 

I mitt hemland är det hockeyn som härskar, jag gick på hockeyhögstadie, jag firade SM-guld fler gånger än ni firade matchvinster med era skitlag, etc osv +. Men, NHL, det har jag aldrig brytt mig en sekund om. Nu är det ändå dags.

 

 

Måste ändå säga att sändningen redan bjudit på mycket nöje. Foppa presterade så det räckte för mig när han vädjade till tittare och fans: "please dont be mad at me if i play not good". Lol. Respekt. Jag tar tillbaka det jag skrev tidigare. Foppa är Gud. Vi får se hur mycket han orkar...

 

 


Extremt sugen på en ny tröja

Fick ett plötsligt sug på en Adebayor-tröja. Känns som en riktig knasad tröja att gå runt med. Soft att köpa en tröja med namnet på någon som är på ett snabblån till ett lag och som dessutom är extremt hatad av det laget (Arsenal) som man själv avgudar.
Samt: Real Madridtröja? Verkligen? Är inte det att gå alldeles för långt?

 

Ni hör ju: alla fel kan bara bli rätt. Jag måste ha denna tröja. Jag älskar ju denna man, samt att han blivit räddad av Mourinho.

Någon får gärna köpa denna och skicka till mig. Ni kan se det som min blogglön.

Grattis West Ham till den nya arenan!



Förlåt mig

Jag ber om ursäkt för blogginläggsbristen, har varit datalös som vore man en annan orutinerad bloggare. Jag som köpte en liten bloggdatorrackare och allt. Imorgon är en annan dag, då skall bloggen fyllas.

 

Gonatt på er, hoppas ni fick in någon Sverige-Ukrainastream till skillnad från mig, och hoppas ni grät när Theo blödde från ansiktet i mötet mot Danmark. Ni finns i mina tankar.


SÅ sjuk var matchen

att ryktena går över Internet om mutbrott.

 

Läste precis i Aftonblarran att den ännu mer suspekta sajten Football365 nu skrivit att Interpol utreder om det är mutbrott inblandade efter den extrema vändningen i matchen Newcastle-Arsenal i lördags. Aftonblarran skriver att utredningen rör Rosicky pga hans tabbar. Inte för att jag litar på Rosicky på något vis men han är nog bra sådär dålig helt enkelt, utan att fejka. Mer trolig kandidat till mutbrottet är väl ändå Phil Dowd som dömde matchen, troligtvis har något gått snett när Aftonbladarna försökt översätta artikeln för enligt andra sidor verkar det vara domaren det handlar om.

 

Interpol har fått gå ut och dementera "nyheten", men på något vis känns det ändå mer rimligt att det ligger något fuffens bakom (förutom att Dowd hatar Arsenal) än att resultatet faktiskt blev sådär sjukt av sig självt. Antingen regnade det ner mängder med dolares i fickan på domaren eller så bör han läggas in på United-avgiftning.


Premier League-avrundning

Ja herregud. Hur ska man kunna samla ihop den här galenskapen i ett inlägg? Det har verkligen varit att kastas mellan hopp och förtvivlan denna helg, vilket ibland känns som fotbollstittandets essens. Att utsättas för alla dessa storslagna känslor. Denna helg fick vi ju definitivt uppleva allt på en gång.
Jag tog upp Newcastle-Arsenalmatchen i ett tidigare inlägg, det var den sjukaste match jag sett där Arsenal hade gjort två mål på tre minuter (Walcott gjorde det första!),  storspelade fram en ledning med 0-4 första halvleken och tappade till 4-4 efter halvtid. Diaby klantade sig och fick rött kort, Newcastle fick två oförtjänta straffar på okända grunder och borde fått rött kort i en situation där Szczesny blev attackerad, och själv fick gult kort!

Efter den här matchen var jag ganska knäckt, men mitt humör gick från besvikelsens ångest till att vara oerhört tillfreds när Wolves lyckades vinna mot United med 2-1 i matchen efter igår. Manchester United åkte alltså på sin första förlust för säsongen och Arsenal knappade in ett poäng på serieledarna.

 

Tevez gjorde som sagt 3-0 mot West Bromwich och matchen Stoke-Sunderland verkar ha varit extremt spännande där matchen vände gång på gång och resultatet tillslut blev 3-2 till Stoke.

 

Tottenham satte 2-1 mot Bolton vilket innebär att dom hakar sig kvar strax under Chelsea som ligger 4 med bättre målskillnad. Kranjcar fick lämna bänken för en gångs skull och gjorde ett så fantastiskt mål och gav Spurs 3 poäng i slutminuterna, det bevisar återigen vilken form han är i. Det är hemskt att se en så fin spelare förpassas till bänkvärmning och inte fick han gå i januarifönstret heller. Kanske fick han stanna med löfte om att spelas mer? Hoppas.

 

 

 

 

Även i den här matchen var det en tveksam domarinsats och straffknas när Spurs tappade ett mål genom att behöva slå om en straff som man då missade.

 

Den enda riktiga stormatchen denna helgen var också en av de få matcherna som inte bjöd på magnifik underhållning, jag menar naturligtvis matchen Chelsea-Liverpool, men där var å andra sidan spelet utanför själva matchen med alla skriverier och reaktioner angående Torres övergång till Chelsea och mötet med den gamla klubben underhållning nog.

Torres fick det inte riktigt att stämma och Liverpoolfansen njöt när han blev avplockad, för att Meireles skulle få göra mål på Cech och Chelsea några minuter senare. Meireles som varit fantastisk de senaste matcherna fick stå för matchens behållning, förutom bråket mellan Chelseas målis Cech och backen Ivanovic som var mycket roande. De två Chelseaspelarna kunde inte komma överrens om vem som skulle gå på bollen, vilket i sin tur ledde till förvirring i nästa situation mellan dom båda och Meireles kunde få tag på bollen och måla. Nu har Liverpool fyra raka vinster och Chelsea får åter känna hur förlust smakar.

I övrigt fick inte Suarez spela, medan Torres som sagt kom in från start och blev avplockad. Maxi Rodriguez spelade kasst igen och lyckades slå en boll utanför mål där det måste varit svårare att missa än att sätta den.

Jag somnade flera gånger under matchen och jag var nog inte den enda.

 

Några Liverpoolsupporters tog chansen att lämna sina Torreströjor i retur genom att kasta in dom på plan när han spelade. Känns ändå rimligt, medan att stå och bränna Torreströjor på stan är riktigt patetiskt.

"He Who Betrays Will Always Walk Alone." Det var nog också känslan i Torres blick. Han var skakis och ett ensamt barn inkastad i ett gäng där folk stirrar på honom med malariastinna ögon.

 

Efter den här omgången leder Manchester United med 54 p, Arsenal har 50 p, City 49 och Chelsea och Spurs har båda 44 p. Liverpool är uppe på en sjätteplats och de fyra W-lagen vilar i botten av tabellen där West Ham är tillbaka allra längst därnere.


Några att fira, någon att sörja

Grattis lill-Ronaldo, inte bara på 26-årsdagen igår utan till att vara den i Real Madrid som behövt minst matcher i rad för att göra 50 mål. Vår vitklädda drottning har efter kvällens vinst mot Real Sociedad gjort 50 mål på 51 matcher.
You go girl!
Även Carlos Tevez fyllde år igår men han blev 27. Han firade, helt normalt, med att göra hat trick i matchen mot West Bromwich som förlorade med 3-0. Grattis Tevez, här får du ett minne från din barndom innan du sålde de sista resterna av din själ.
West Bromwich förlust ledde tyvärr till att en av mina favorittränare fick sparken efter en tid av kassa resultat. Trist, eftersom säsongen började så lovande för WBA. Adjö di Matteo, hoppas vi ses igen.
Di Matteo, gotta catch em all

Phil Dowds anti-Arsenalstatistik säsongen 2010-2011

"So now we know what Newcastle spent that £35m on: Phil Dowd"


 

Jag ska börja med att säga att det inte är okej att tappa så som Arsenal gjorde mot Newcastle idag. Dom spelade helt fantastiskt i första halvlek, gjorde två mål på tre minuter. Newcastle var helt utspelade. Det stod 4-0 vid halvtid. Sen delade Dowd ut ett rött kort till Diaby, ett gult till Szczesny när han blev misshandlad och det var helt obegripligt varför inte Newcastle fick något kort och dessutom bjöd han Newcastle på två straffar. Helt. Jävla. Sjukt.


Såhär mycket hatar Phil Dowd Arsenal:

Den här säsongen har Dowd dömt 4 matcher där Arsenal spelat. Resultatet är 3 oavgjorda matcher och 1 förlust. Arsenal har fått 9 gula kort, 2 röda och 4 straffar mot sig. På 4 matcher!!! Hur kan den här förföljelsen få fortgå?


Dagens Barca/Realrelaterade spektakel

Jag ber om ursäkt för att jag matar de risiga pr-trollen med det här blogginlägget men jag kunde inte längre ignorera pressmeddelandet Betsson skickade ut där de utsett Barcelona och Dortmund som vinnare i respektive liga, samt att de inbjuder till massa nya spel anpassade efter detta. Alltså betting-bolags risighet går ju över alla gränser även om jag kan tycka det här var ett ganska smart och vågat trick om man vill få uppmärksamhet, men det var framför allt bara risigt och respektlöst mot sporten :c

 

Efter Real Madrids förlust mot Osasuna häromveckan var vi många världen över som med hängande mungipor kände att den lilla spänningen man känt angående la Liga var väck. Betsson tog alltså detta långt över gränsen och korade helt enkelt Barca till vinnare och delar därför ut vinstpengar till alla de som tippat Barcelona som la Ligas segrare.

 

 

Barca har 19 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust på 21 matcher. Ja det är sjukt. MEN! Det är 17 omgångar kvar! Man ska möta Real Madrid borta, Atletico på lördag, det är SJUTTON matcher. De leder med sju poäng över Real nu, det är extremt svårt för det kaosdrabbade laget att hämta, men kom igen hela Barcas trupp kan ju drabbas av... exploderade huvuden eller något.

 

 

I pressmeddelandet skriver Betsson också att man förutsätter att Mourinho ska kasta in ligahandduken och satsa allt på CL nu, och det känns också sjukt respektlöst att tro att man kan räkna ut en av världens mest fantastiska knasbollar så lätt. Hela jippot dom slängt ihop nu är förnedrande för Real och ligorna överlag och leder till ännu mera irritation mot Barcelona. Det är den här överlägsenheten och hur folk spelar på den som driver en annan till vansinne.

Skulle det osannolika inträffa att dessa lag inte vinner ligan kommer Betsson betala ut vinster på två La Liga och Bundesligamästare denna säsong.

Betsson hälsar även i sitt pressmeddelande att: "Skulle det osannolika inträffa att dessa lag inte vinner ligan kommer Betsson betala ut vinster på två La Liga och Bundesligamästare denna säsong." Irritationen.

Man fortsätter med att berätta om betting-spelen man tagit fram till följd av beslutet att avsluta den konventionella la Liga-tippningen. Nu kan man spela på "Hur mycket Barcelona kommer vinna med" och det är högre odds på att de vinner med 4 poäng eller mindre än att de vinner med 11 poäng eller mer. Extremt provocerande för alla Real Madrid-fans och på det här sättet lyckas Betsson få alla att återinvestera vinstpengar som  eftersom de betalas ut redan nu utan att vinsten är klar känns som en bonus men som de troligtvis skulle fått betala ut i slutändan ändå.

 

Även i Bundesliga anser Betsson att ligan är avgjord och har där gjort exakt likadant med Dortmund, utsett dem som vinnare och anpassat övriga spel efter det.

 

 

Nu ska jag gå och reta upp mig över något annat Barcarelaterat inför mötet mot Arsenal om elva dagar. Blogg you later.


Nu när jag ändå är inne på boktips...

...tänkte jag tipsa om ett fantastiskt tv-program som finns på SVT Play, "Hemliga Prinsessor". Perfekt nu under fredagsmyset och fotbollsvila. För att koncentrera vad serien går ut på så är det tex. en helt distanslös prinsessa från Uganda som åker ut i obygden i England för att leta upp en Walcott-kopia att gifta sig med och ta hem till Afrikatt.
Älskar att Walcotts underbarhet löpt sig ända till kungariket Buganda. Så underbar är nr 14.

Släkt och badskum

Tja därute på vida webben. Jag inser att min blogg innehållit alldeles för lite hår-inlägg så här kommer ett viktigt sådant: badskumsfrisyren.

Som ni troligtvis vet är ju Arsenalspelaren Alexander Song kanske världens softaste person. Förutom att man ser det på honom, samt att han haft en oerhört bra säsong i Arsenal nu så hjälper det ju också på softhetsskalan att han spelar för att kunna försörja sina 17 systrar och 10 bröder hemma i Kamerun.

 

23-åringen flyttade till Frankrike för att spela boll när han var 16, och gifte sig två år senare. 2005 kom han till Arsenal på lån som artonåring och köptes året efter av Wenger för 1 miljon pund.

 

Säsongen 2010-2011 har hittills varit helt fantastisk för den defensive mittfältare, och hans nystart markerades ganska så tydligt i höstas när han kom tillbaka till Arsenals trupp med frisyren "badskum" efter att ha sett helt vanlig ut under VM i Sydafrika.

 

Spekulationerna om hur denna fantastiska frisyridé föddes pågick i varje soffa och på varje forum, även om de flesta av ovisst skäl ställde sig kritiska till detta makalösa hår. Tillslut berättade Song själv om hur hans troligtvis helt gränslöst sköna fru läxade upp honom med att det fanns hur många spelare som helst med dreads och småflätor i Premier League och beföll honom att gå ut och byta frilla. Fine, tänkte Song, och doppade huvudet i klorin. Song påstår dessutom att dreadsen är hans egentliga personlighet och att han längtar tillbaka till dom, men att det är kul att ha det såhär en stund.

Nej Song. Badskummet är din själ. Den är din fluffiga våta glöd. Du har aldrig spelat såhär bra förr. Vidskeplighet är ju en vanlig fotbollsåkomma så jag tror inte han vågar gå tillbaka till meningslös Afrikafrisyr i första taget, snarare trappar han ju upp galenskapen vecka för vecka. Det började vitt, sen blev det gult, sen blev det grått (EXTREMT SNYGGT!!!!), sen blev det svart med ljusa tussar lite random typ "jag har precis badat men glömde skölja ur håret så det är kvar lite bubbel här här här och här", sen knallgult, sen levlade han upp till: gult hår och gult skägg <3.

Ni tycker kanske inte detta låter så oerhört fantastiskt, man har ju sett betydligt galnare knoppar, men det fantastiska är ju att han inte har en särskilt ansträngd frisyr, bara lite blekmedel så bildas ett skum som förstärker hans sköna person perfekt.

 

 

Som sagt, man tänker att världens softaste är Song och troligtvis är inlägget slut nu. Det är det inte. Låt mig presentera/påminna om fotbollslegendaren tillika Songs kusin: Rigobert Song.

 

 

 

 

Alex "Petit Song" som han kallades i sin tid i France blev uppfostrad och omhändertlagen av sin kusin Rigobert efter att hans far dog när han bara var 3 år gammal, och kusinen som Alex kallar för sin farbror inspirerade honom till att börja spela fotboll, men kanske inte bara till bollspelandet som ni ser...

Rigobert var 14 år när Alex fader kolade och han spelade i Kameruns landslag från att han var 17 och gör det fortfarande idag vid 35 års ålder. Kaptensbindeln övertogs dock av Eto'o 2009. Rigobert är känd för många saker, bland annat för att ha blivit utvisad två VM i rad... Under sin karriär har han spelar i Frankrike, Tyskland, Galatasaray, West Ham, Liverpool etc. Idag spelar han i "the Panthers" i hittepålandet Ekvatorialguinea som tydligen existerar någonstans i Afrika.

 

 

 

Weve only got one Song sjunger Arsenalfansen numera. För tio år sen hördes samma visa från Liverpools fans till deras egna hjälte-Song. Det går bara att älska denna släkt, Rigoberts far dog när han var litet barn och när även hans farbror dör tar han som 14-åring hand om sin kusin, uppfostrar honom till att älska boll och vad det betyder att hjälpa varandra. Alex tar sedan hand om sina 27 syskon och de bägge Songarna kanaliserar allt de varit med om via frisyr. The end.

Köpte en bok idag

Detta kan ju inte vara annat än bra läsning.

Premier League-avrundning

Jag tänkte försöka avrunda denna tisdag-onsdagsinklämda omgången av det vi alla älskar allra allra mest förutom kattungar: Premier League.

 

I topp 5 behöll alla lagen sina positioner, men City tappade två poäng upp mot tvåan Arsenal i och med det oavgjorda resultatet mot Birmingham ikväll, och Manchester City har fortfarande en match mer spelad än de andra toppenlagen där alla andra ligger på 24 omgångar.

 

Man Utd 54
Arsenal 49
Man City 46
Chelsea 44
Tottenham 41

Man Utd 54
Arsenal   49
Man City  46
Chelsea 44
Tottenham 4

 

Liverpool kammade hem tredje vinsten i rad och Suarez fick premiärspela fram ett mål som nån klantback i Stoke inte lyckades hindra. Man är nu uppe på sjunde plats vilket inte ser alltför tragiskt ut i protokollet. Mereiles är fortsatt het och livet som Liverpoolfan är nog inte lika plågsamt längre. När Torres nu övergett det röda halvsjunkna skeppet är Gerrard för övrigt mest sminkad på plan, en iakttagelse från en uppmärksam pojkvän.

 

West Ham var det enda av bottenlagen som lyckades spela till vinst och klättrade upp från orcherna där allra längst ner i botten till att ligga tredje sist. Kan dom hålla sig kvar i Premier League måntro?

 

I övrigt intet nytt. Helgen ser helt j*vla fantastisk ut med Chelsea - Liverpool på söndag. Utsläppta gifter i vår natur kommer öka med 200% pga alla brända Torreströjor.

 

Crouch gjorde mål idag också. Det gillar vi!


Adebayjagdör

Åh herregud. Jag missade en halvtimma av Real Madrid - Sevilla i spanska cupen och missade alltså Adebayor :c och missade Adebayors mål framför allt. Trodde matchen slutade 1-0 för det stod det när jag lyckades streama en minut på iPhonen på vägen hem och SEN KOMMER MAN HEM OCH SER ATT ADEBAJSAN HAR MÅLAT MÅL!!! Så bittert att jag lämnade Läckerbiten innan matchen var över. Jag älskar denne hatvärde man som ni vet och månne har Mourinho satt fart i benen igen på den togolesiska galningen.

 


 

Tidigare idag tänkte jag lägga upp ett inlägg om hur man kan försöka uthärda la Liga nu när spanska ligan helt urlakats på någon slags spänning i och med Reals senaste förlust och Barcelonas övertag, men insåg att det var ett extremt fattigt inlägg som i princip handlade om att börja heja på ett spanskt korplag i bottenstriden istället. Nu har vi Barca och Real i final i spanska cupen, som väntat, en cup som i princip bara är en koncentrerad variant av la Liga nu dvs Barcelona mot Real. Nåväl, det är ju det här hatmötet vi vill se och här som Real kan ta hem en pokal åtminstone.

 

 

Den sjuttonde april möts lagen i el Clásico i Madrid, och tre dagar senare är det dags för cupfinalen i Valencia. Nu kan Spanien få somna in tills april med andra ord, men jag kommer ju rimligtvis inte kunna låta bli Adebayor, Ronaldo och Mourinho tills dess. Jag älskar tokstollar.


!


Dagen efter

I transferfönstret i januari förra året spenderades 29 miljoner pund i Premier League. I år blev det 215 miljoner. Fernando Torres skrev på sitt kontrakt 23.59. Han gick från Liverpool som han svurit evig trohet, till Chelsea. Han avlöstes i Liverpool av två extremt kontroversiella spelare varav en blev klar kl 23.50 inatt, Andy Carroll, hatad av de flesta men extremt viktig i Newcastle med sina hängivna fans som utsätts för det mesta gång på gång och nu står urlakade framåt, och Luis Suarez, ni hatade honom åtminstone i somras.

 

Jag kände att jag behövde komprimera det som skett i en liten repris för att de skiftande intensiva känslorna i alla inlägg här under inte ska verka helt mentalsjuka. I slutändan är det som jag skrev, jag förstår Torres och har väntat på att han ska gå från Liverpool, men. Jag hade hoppats att han skulle hamna i ett annat lag. Vet ni vad? Det jag är allra räddast för är att någon slags sjuk sympati ska växa för Chelsea när jag vill se det gå bra för Torres. Liverpool var liksom inget hot nu, man kunde få säga utan att folk lackade ur att man ville se ett starkt Liverpool igen för att det var bra för engelsk fotboll etc. Men liksom Torres och Drogba. Jag orkar inte, det är den mest obehagligt fantastiska kombinationen av människa. Malariadrabbad häxdoktor och barnet. Hur ska jag kunna hantera detta?

 

Hade man skrivit ett kort synopsis till en Silly Seasonfilm hade man inte kunnat hitta på det här. Torresgate är inte trovärdig, det är för overkligt för att vara verkligt i något annat än det riktiga livet som är det sjukaste vi har. I det riktiga livet kanske Torres spelar Chelsea - Liverpool på söndag, iklädd blått.

 

Vad ska man säga. Grattis Chelsea, grattis Liverpool. Båda är dagens vinnare.


Nu vet vi varför det tog så lång tid...

... Torres var tvungen att sminka sig.
Det här känns så fel... Hur är era känslor?

Klockan är 00.00+

Intensivt dygn hörrni. Torresgate avslutas först och främst med att ett fåtal hjärtekrossade idioter bränner Torreströjan, men jag sörjer mest att Bendtner INTE gick till Newcastle. Kan man bränna en spelares tröja för att han tyvärr VILL stanna i laget man älskar?
"Breaking news. Torres fails medical. Doctors couldnt find a heart or soul"

 

En sammanställning av det viktigaste som skett kommer här:

- Fernando Torres, Liverpool -> Chelsea 500 000 000
- Andy Carroll, Newcastle -> Liverpool 360 000 000
- Antonio Cassano, Sampdoria -> Milan 22 000 000
- Luis Suarez, Ajax -> Liverpool 233 000 000
- Emmanuel Adebayor, Manchester City -> Real Madrid lån
- Steven Pienaar, Everton -> Tottenham 26 000 000
- Edin Dzeko, Wolfsburg -> Manchester City 280 000 000
- David Luiz, Benfica -> Chelsea 185 000 000
- Ibrahim Afellay, PSV -> Barcelona 26 000 000

 

Nu glömmer jag säkert något ytterst relevant men ni överlever.

 

Exempel på de som trots alla rykten verkat fastna hemma: Elmander (tummen upp), Sebastian Larsson, Fabregas (lol det gamla slitna ryktet), Aguero, Anelka, Forlan, Bale, Dani Alves och... nej nu lägger jag ner det här.

 

Gonatt fotboll-lovers. Imorgon ser världen lite annorlunda ut.

 

"Breaking news. Torres fails medical. Doctors couldnt find a heart or soul"