Premier League-avrundning

Ja herregud. Hur ska man kunna samla ihop den här galenskapen i ett inlägg? Det har verkligen varit att kastas mellan hopp och förtvivlan denna helg, vilket ibland känns som fotbollstittandets essens. Att utsättas för alla dessa storslagna känslor. Denna helg fick vi ju definitivt uppleva allt på en gång.
Jag tog upp Newcastle-Arsenalmatchen i ett tidigare inlägg, det var den sjukaste match jag sett där Arsenal hade gjort två mål på tre minuter (Walcott gjorde det första!),  storspelade fram en ledning med 0-4 första halvleken och tappade till 4-4 efter halvtid. Diaby klantade sig och fick rött kort, Newcastle fick två oförtjänta straffar på okända grunder och borde fått rött kort i en situation där Szczesny blev attackerad, och själv fick gult kort!

Efter den här matchen var jag ganska knäckt, men mitt humör gick från besvikelsens ångest till att vara oerhört tillfreds när Wolves lyckades vinna mot United med 2-1 i matchen efter igår. Manchester United åkte alltså på sin första förlust för säsongen och Arsenal knappade in ett poäng på serieledarna.

 

Tevez gjorde som sagt 3-0 mot West Bromwich och matchen Stoke-Sunderland verkar ha varit extremt spännande där matchen vände gång på gång och resultatet tillslut blev 3-2 till Stoke.

 

Tottenham satte 2-1 mot Bolton vilket innebär att dom hakar sig kvar strax under Chelsea som ligger 4 med bättre målskillnad. Kranjcar fick lämna bänken för en gångs skull och gjorde ett så fantastiskt mål och gav Spurs 3 poäng i slutminuterna, det bevisar återigen vilken form han är i. Det är hemskt att se en så fin spelare förpassas till bänkvärmning och inte fick han gå i januarifönstret heller. Kanske fick han stanna med löfte om att spelas mer? Hoppas.

 

 

 

 

Även i den här matchen var det en tveksam domarinsats och straffknas när Spurs tappade ett mål genom att behöva slå om en straff som man då missade.

 

Den enda riktiga stormatchen denna helgen var också en av de få matcherna som inte bjöd på magnifik underhållning, jag menar naturligtvis matchen Chelsea-Liverpool, men där var å andra sidan spelet utanför själva matchen med alla skriverier och reaktioner angående Torres övergång till Chelsea och mötet med den gamla klubben underhållning nog.

Torres fick det inte riktigt att stämma och Liverpoolfansen njöt när han blev avplockad, för att Meireles skulle få göra mål på Cech och Chelsea några minuter senare. Meireles som varit fantastisk de senaste matcherna fick stå för matchens behållning, förutom bråket mellan Chelseas målis Cech och backen Ivanovic som var mycket roande. De två Chelseaspelarna kunde inte komma överrens om vem som skulle gå på bollen, vilket i sin tur ledde till förvirring i nästa situation mellan dom båda och Meireles kunde få tag på bollen och måla. Nu har Liverpool fyra raka vinster och Chelsea får åter känna hur förlust smakar.

I övrigt fick inte Suarez spela, medan Torres som sagt kom in från start och blev avplockad. Maxi Rodriguez spelade kasst igen och lyckades slå en boll utanför mål där det måste varit svårare att missa än att sätta den.

Jag somnade flera gånger under matchen och jag var nog inte den enda.

 

Några Liverpoolsupporters tog chansen att lämna sina Torreströjor i retur genom att kasta in dom på plan när han spelade. Känns ändå rimligt, medan att stå och bränna Torreströjor på stan är riktigt patetiskt.

"He Who Betrays Will Always Walk Alone." Det var nog också känslan i Torres blick. Han var skakis och ett ensamt barn inkastad i ett gäng där folk stirrar på honom med malariastinna ögon.

 

Efter den här omgången leder Manchester United med 54 p, Arsenal har 50 p, City 49 och Chelsea och Spurs har båda 44 p. Liverpool är uppe på en sjätteplats och de fyra W-lagen vilar i botten av tabellen där West Ham är tillbaka allra längst därnere.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback