Släkt och badskum

Tja därute på vida webben. Jag inser att min blogg innehållit alldeles för lite hår-inlägg så här kommer ett viktigt sådant: badskumsfrisyren.

Som ni troligtvis vet är ju Arsenalspelaren Alexander Song kanske världens softaste person. Förutom att man ser det på honom, samt att han haft en oerhört bra säsong i Arsenal nu så hjälper det ju också på softhetsskalan att han spelar för att kunna försörja sina 17 systrar och 10 bröder hemma i Kamerun.

 

23-åringen flyttade till Frankrike för att spela boll när han var 16, och gifte sig två år senare. 2005 kom han till Arsenal på lån som artonåring och köptes året efter av Wenger för 1 miljon pund.

 

Säsongen 2010-2011 har hittills varit helt fantastisk för den defensive mittfältare, och hans nystart markerades ganska så tydligt i höstas när han kom tillbaka till Arsenals trupp med frisyren "badskum" efter att ha sett helt vanlig ut under VM i Sydafrika.

 

Spekulationerna om hur denna fantastiska frisyridé föddes pågick i varje soffa och på varje forum, även om de flesta av ovisst skäl ställde sig kritiska till detta makalösa hår. Tillslut berättade Song själv om hur hans troligtvis helt gränslöst sköna fru läxade upp honom med att det fanns hur många spelare som helst med dreads och småflätor i Premier League och beföll honom att gå ut och byta frilla. Fine, tänkte Song, och doppade huvudet i klorin. Song påstår dessutom att dreadsen är hans egentliga personlighet och att han längtar tillbaka till dom, men att det är kul att ha det såhär en stund.

Nej Song. Badskummet är din själ. Den är din fluffiga våta glöd. Du har aldrig spelat såhär bra förr. Vidskeplighet är ju en vanlig fotbollsåkomma så jag tror inte han vågar gå tillbaka till meningslös Afrikafrisyr i första taget, snarare trappar han ju upp galenskapen vecka för vecka. Det började vitt, sen blev det gult, sen blev det grått (EXTREMT SNYGGT!!!!), sen blev det svart med ljusa tussar lite random typ "jag har precis badat men glömde skölja ur håret så det är kvar lite bubbel här här här och här", sen knallgult, sen levlade han upp till: gult hår och gult skägg <3.

Ni tycker kanske inte detta låter så oerhört fantastiskt, man har ju sett betydligt galnare knoppar, men det fantastiska är ju att han inte har en särskilt ansträngd frisyr, bara lite blekmedel så bildas ett skum som förstärker hans sköna person perfekt.

 

 

Som sagt, man tänker att världens softaste är Song och troligtvis är inlägget slut nu. Det är det inte. Låt mig presentera/påminna om fotbollslegendaren tillika Songs kusin: Rigobert Song.

 

 

 

 

Alex "Petit Song" som han kallades i sin tid i France blev uppfostrad och omhändertlagen av sin kusin Rigobert efter att hans far dog när han bara var 3 år gammal, och kusinen som Alex kallar för sin farbror inspirerade honom till att börja spela fotboll, men kanske inte bara till bollspelandet som ni ser...

Rigobert var 14 år när Alex fader kolade och han spelade i Kameruns landslag från att han var 17 och gör det fortfarande idag vid 35 års ålder. Kaptensbindeln övertogs dock av Eto'o 2009. Rigobert är känd för många saker, bland annat för att ha blivit utvisad två VM i rad... Under sin karriär har han spelar i Frankrike, Tyskland, Galatasaray, West Ham, Liverpool etc. Idag spelar han i "the Panthers" i hittepålandet Ekvatorialguinea som tydligen existerar någonstans i Afrika.

 

 

 

Weve only got one Song sjunger Arsenalfansen numera. För tio år sen hördes samma visa från Liverpools fans till deras egna hjälte-Song. Det går bara att älska denna släkt, Rigoberts far dog när han var litet barn och när även hans farbror dör tar han som 14-åring hand om sin kusin, uppfostrar honom till att älska boll och vad det betyder att hjälpa varandra. Alex tar sedan hand om sina 27 syskon och de bägge Songarna kanaliserar allt de varit med om via frisyr. The end.

Kommentarer
Postat av: steffo

Älskar detta inlägg, och ÄLSKAR Song. Bara Zlatan har chans mot Song i kampen om mitt fotbollshjärta

2011-02-03 @ 23:16:33
Postat av: HELEN

Jag läser igen och igen för detta inlägg gav mig så mycket rys! HÅR och BOLL!

2011-02-04 @ 14:42:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback