Sverige-Kroatien imorgon!

 

 

Tyvärr i den numera totalt bortglömda sporten handboll så låt oss aldrig mer tala om denna match.

Däremot tänkte jag ta chansen att prata lite mer om Kroatien, denna Medelhavets pärla till land. Det bästa från två världar, gyllene stränder och betongslavisk öststat. Och... NIKO KRANJCAR! Kroaterna har verkligen en härlig uppsättning fotbollskillar av olika variant.

 

 

Eduardo innan han gick från Arsenal

 

Arsenal hade ju Eduardo som nu gått till Shaktar och ställer till det för oss gunners i Champions League. Eduardo da Silva är kanske inte det bästa exemplet på typisk kroat med tanke på att han spenderade de 15 första åren av sitt liv i Brasilien där han föddes och har sin familj, men whatever, han har kroatiskt pass och spelar för landslaget.

 

Tottenham är dom som samlat på sig flest kroater i sitt bibliotek, hela fyra stycken från det kroatiska landslaget.
Stipe
Pletikosa
Vedran
Corluka
Luka
Modric
Niko
Kranjcar
Stipe Pletikosa är kroaternas målvakt, sen har vi de mer kända namnen Vedran Corluka (halvsnygg) i försvaret, Luka Modric (inte alls snygg men grym) på mittfältet och sist med inte minst: Niko Kranjcar, den absolut snyggaste spelaren i Premier League.

 


Vedran Corluka, a men rätt stilig

 



Luka Modric skulle jag inte avla på

 

 





Niko

 

 

Tragiskt nog får Niko sällan nudda gräs numera, mången timme har jag suttit och vakat vid Spurs matcher i besvikelse och vredesmod. Han var borta i slutet av förra säsongen pga en vristskada men nu målar han mål hitan och ditan för Kroatien och är i fantastisk form så om han inte får mer speltid i Spurs hotar han att gå i januari.

 

Far hans bekräftar dessa uppgifter på faktamediet Internet. Frågan är vart han går? Det har ryktats elakartade rykten om Bayern och annat oerhört deppigt, må denna skönhet stanna i Premier League och ges det utrymme han förtjänar i speltid. Tydligen ska också Liverpool och Everton visat intresse. Tänk er Kranjcar och Torres... sida vid sida.... Åh. Om nu Torres stannar i Lollerpool.

 



 

Det är fan inte rätt att inte bjussa på ett så snyggt fejs när det finns att tillgå. Snålt Redknapp. SNÅLT.

 

 

Pappa Zlatko som tränat Niko i kroatiska landslaget men som nu är tränare för Montenegro. Man ser att familjen Kranjcar jobbar med bra gener.

 

 


Kommentarer
Postat av: Rikard

Shit vad jag INTE vill att Niko går från klubben, han är skitbra men Rödknappen är snål med utrymme till honom tyvärr. Känns grymt dumt för det är en jävla bra lirare och han behövs som inoppare anser jag. Kanske även startelvan ifall han toppar formen ordentligt, men svårt att konkurrera med BALE/LENNON/MODRIC på mitten som offensiv.

2010-12-02 @ 19:21:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback