Angående ångesten tidigare...

... så var det här tappet för Arsenal i PL ungefär samma känsla som när Real Madrid blev förnedrade av Barca i el Clasico, inte för att jag på något sätt har samma känslor för Real som för Arsenal men ångest är ångest. I alla fall, där har jag ett superbra tråkigt skämt som kom att lindra min ångest:

 

Vad sa Mourinho till Guardiola innan matchen?

- Give me five.

Guldet må ha blivit sand, men besvikelsen blev :D

Insåg precis hur bra matchen mot Wigan kan ha varit för att nå fram till Wengers penningapung en gång för alla. Hoppas han ser till att köpa lite brötnissar till försvaret nu i januari!

Besvikelse

Besvikelse.

 

Egentligen vet man det redan innan, eftersom man blivit besviken så många gånger förr. Man känner igen mönstret, anar vad som komma skall. Besvikelsens stora, tunga, flåsande ångest,

 

Mönstret ser naturligtvis olika ut beroende på vilket lag man håller på. När det gäller mitt lag vet jag att jag har en överoptimistisk tränare som låter Piff och Puff hålla försvaret istället för att köpa ordentliga backar. Jag vet att han dagarna efter att ha krossat Chelsea kommer få någon slags övertro eller en bild av vad som är "nyttigast att göra för laget" dvs. byta ut åtta av spelarna i startelvan från förra matchens succé till att släpa in folk som knappt hör hemma på läktaren. Jag tänker såhär: en vinst och att varva spelarna lite mer smidigt är nyttigare än att byta ut rubbet och riskera hela serien istället och inte försöka få igång alla i laget på bara två timmar, vilket om det går är fantastiskt men en stor jävla risk.

 

Så man sitter där. Ser startelvan presenteras. Blir lite vagt illamående. Plågar sig igenom en match med Bendtner. Ryssen suger utom några glimrande minuter då han beter sig som en liten tsar på nytt.

 

Men liksom. Hur trött kan RvP egentligen vara? Har han kluvna hårtoppar igen eller? Alltså jag är inte den som vill ha Robin på plan i onödan direkt men jag inser att han behövs där nu och att han är på väg tillbaka. Walcott har inte direkt startat sönder sig, låt honom spela. Djorou? Han var betydligt bättre än resten i idiotförsvaret. ALLTSÅ JAG ÄLSKAR SAGNA, HAN ÄR EJ ATT SKYLLA FÖR NÅGOT.

 

Men. VAD ÄR PROBLEMET? Problemet är en sinnesförvirrad fransman jag oftast älskar. Problemet leder till: besvikelse. Besvikelsen leder till ångest. Ångesten leder till att jag måste blockera vad som skett, kan omöjligtvis blogga, kan inte gå in på Sportbladet eller Svenska Fans etc, kan inte sätta på teven för de visar repris på matchen gång på gång på gång på gång.

 

Besvikelseångesten leder till att jag beter mig som ett as eftersom jag inte kan göra annat än raljera om Bendtner och vägrar ha på dator och inte kan fokusera på något i mer än tio sekunder pga den gnagande ångesten. Som tur är är jag oftast lite trevligare än såhär och det gick över efter... eh.. ett par timmar, men ändå.

VAD SKA MAN GÖRA MED DENNA BESVIKELSE?

 

Jag kanske hade kunnat åka till akutpsyk med min ångest och förklara att det blev oavgjort mot Wigan, alltså okej det var bortamatch, men jag har väldigt mycket ångest. VÄLDIGT mycket. Kanske ej är en fördel att ha gått på Konstfack då som en annan Odell.

 

Nej man får väl acceptera denna smärta och låta sin älskade blogg få stå i stiltje ett besvikelsedygn då och då och minnas att jag hejar i alla fall inte på Lollerpool som håller på att dö bort helt/Chelsea där besvikelsen kom plötsligt i en sån utdragen version/Newcastle där ägarna plågar laget och fansen gång på gång etc etc.

 

Jag vaknade i alla fall dagen efter och var vanligt nussig och åkte och köpte en ny dator. Den andra var besudlad med så mycket ångest. Nu är jag fattig, men jag kan blogga igen. Nu ska jag pansarbekläda mitt hjärta så det hanterar en framtid med Wenger.


Varning för words with friends

Avnjuter de sista skälvande minuterna av Birmingham - Man United med hoppet levande att JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA de blå ska pilla in den. Åh herre GUUUUUD där skedde det! Det har, (alldeles troligtvis), varit en oerhört spännande match med perioder av press från båda sidor. Det är vad jag sett när jag lyckats hålla fokus i alla fall. Före halvtid så hängde ett Birminghammål i luften men det blev United som satte det första målet. Tyvärr har en stor del av matchens hetta svalkats av att jag TYVÄRR laddade ner words with friends, ett slags scrabble, vilket jag inte på något sätt kunde hantera utan att maniskt sitta med 15 spel samtidigt. Jag måste definitivt radera denna distraktion men det var kul så länge det varade. I alla fall, jag lyckades återgå till matchen som blev en riktig rysare.
Varning

 

Nåväl, TACK BIRMINGHAM FÖR ATT NI JÄMNADE UT TABELLEN ♥ VAD NI KÄMPADE OCH SLET!

Tack Sebastian


 

Nu ligger United först, på samma poäng som City och med Arsenal 3 poäng bakom. City har spelat två matcher mer, men United ligger alltså bara tre poäng före Arsenal med lika många matcher spelade.

Spänningen.


Ångest

Vilken extrem ångest om City skulle ta hem ligasegern och vilken dålig grej för fotbollen. En smutsig seger och enbart smutsiga pengars förtjänst.
Jag har tagit upp det förut, hur konstigt det måste vara för alla gamla trogna Cityfans som  kämpat i Uniteds skugga, som plötsligt ser massa pengar rinna till. Äntligen kommer segrarna, äntligen är man i PL och kan trycka till storebrorsan, men man har sålt sin själ till djävulen. Hur kul känns det då.

Jobbig kedja av händelser

Gomes dräkt just nu, färgen var så fantastiskt påfrestande att jag var tvungen att byta kanal, och fick se Balotelli sätta en straff mot Villa :c

 

Just nu är Manchester City i ligatoppen. Åh, varför önskade jag att dom skulle hitta formen? Nu straffar det sig att hata United och tycka det är spännande med köpelag man egentligen borde hata.


Liten stor sammanfattning av gårdagens fantastiskhet.

Okej. Jag börjar med highlights från matchen, skulle lika gärna kunnat vara 95 minuter highlights med tanke på matchens intensitet. Men, nåväl, ta er tid och skåda detta fantastiska.

 EDIT: Okej nu var videon visst removed. Kolla här för alla mål.

 

 

Matchen började för frenetiskt och laddat. Jag ville bara proppa i mig ångestdämpande och stänga av varenda teveapparat på Krukan.

 

Uppställningen som Wenger hade valt med Fabianski, Sagna, Djorou, Koscielny, Clichy, Wilshere, Song, Walcott, Fabregas, Nasri, van Persie kändes genomtänkt, med många ändringar sedan Unitedförlusten. Borta var lilla ryssen och Squillacci, istället fick Theo och Djorou starta, liksom RvP och Fab som dragits med lite naggade glaskroppar men fortfarande var i god form.

 

 

Både Theo och Jack startade lite skakigt, Theo har en försiktig ödmjukhet som är fin men jävligt irriterande stundvis även för mig, hans blivande fru, men både Wilshere och Walcott växte redan i första halvlek och båda gjorde riktigt bra matcher där Walcott blev allas vår hjälte. Hans ödmjukhet lade också passen till Cesc, ett tillfälle där Arshavins ego troligtvis skulle skjutit utanför eller i famnen på Cech.

Wilshere hittade fram till Song vid det första målet och Theo blev mer och mer bestämd och tajmad vilket ledde fram till två mål till. Förmodligen lackade han ur på Ashley Cole vilket satte exakt den rätta och behövda aggressiviteten i hans spel. Kampen Walcott - Cole är ju definitivt ett slag mellan det goda och det onda, och ondskan besegrades i går kväll. När får Walcott egentligen strikerförtroendet från Wenger? Eller tycker ni han gör sig bäst på kanten?

Walcotts snabbhet var definitivt en stor tillgång för Arsenal igår och Chelseas försvar hängde inte med.

 

 

Van Persie och Cesc är definitivt tillbaka och RvP var viktig för spelet även om han inte kunde förvalta sina egna målchanser. Robin lurade bort Essien vilket lät Theo stjäla bollen och spela fram den till Cesc som kunde avsluta, och Fabregas bjöd sen Walcott tillbaka på en chans som även Theo satte. Deras samspel var fantastiskt att se, Fab gjorde fortfarande ett och annat misstag men han spelade bort Chelsea stundtals och var oerhört viktig för resultatet. Cesc övertygade mig: Det är dags att sluta skrika efter försäljning till Qatarska Unicef varje gång jag ser honom.

 

Clichy var absolut inte lika asdålig som han varit på sistone, gjorde några viktiga moves men ett par misstag som dock inte fick några allvarliga konsekvenser.

 

Det var riktigt fint att Song som varit sjukt bra den här säsongen fick leverera det första förlösande målet som hängde i luften så länge. När det sedan staplades en första Arsenalnussfirarhög såg jag hur Wilshere tog chansen och bara smekte och smekte den fantastiska hårtussen.

 

 

Djorou, seriefiguren, spelade riktigt bra och är förmodligen påväg in i startelvan.

 

Att Fabianski står i målet skulle för en anhängare av något annat topplag inte vara en perfekt lösning, men med Almunia i minnet är man så oerhört nöjd med någon som inte bara tar skotten utan också kan sparka ut utan att det blir inkast eller går till motståndarna vid nio tillfällen av tio. Almunia, jag vill aldrig mer se dig. Fabianski, du fortsätter att imponera.

 

 

Det kom ett par perioder av Chelseapress under matchen som Arsenal lugnade ner, men Ivanovics mål på Drogbas frispark var ett tröstmål för Chelsea som skulle varit svårt att stoppa. De kunde haft något mål till, Drogbas skott som gick utanför tex, men Arsenal kunde också vunnit med i alla fall 5-1 om Nasri, RvP eller Diaby hade satt sina chanser.

Matchen överlag var oerhört intensiv, påfrestande och fantastisk, jävla tur att man inte såg den i 3d för 2d var nästan mer än jag klarade av.

Det diskuteras om Arsenal spelade ut Chelsea eller inte, men Arsenal SPELADE framför allt, och spelade på sitt egna spel och här fick de verkligen blomma ut i allt som investerats. Chelsea har ofta vunnit på att Arsenals försvar varit totalt efterblivet, med en dundrade Drogba som inte gått att stoppa. Arsenals laginsats igår var så vacker, det var ett spel där alla var viktiga, man jobbade defensivt typ Walcott som sprang ca 1000 mil och teambuilding på nussigaste nivå, jag hoppas verkligen att matchen sätter sig djupt i spelarnas minnen och psyken.

 

 

Roligaste kommentaren läste Jakob upp från Twitter: "Why don't Ancelotti play Lampard"

Nu har jag knappt nämnt Chelsea. Det finns två saker att ta upp och det är både Chelseas bristande insats i matchen, samt Chelseas extrema formsvacka överlag.

 

Chelseas försvar gjorde stora misstag igår och alla spelarnas insatser var bleka, utom Cech som såg till att förlusten inte blev ännu större än vad den kunde ha varit.

Det var ett gammalt lag som stod där igår, 6 st spelare är 30+. Deras tyngd och erfarenhet har varit något att beundra tidigare, men det går ju till en gräns då det istället är ett åldrat och förbrukat lag. Nu har inte Chelsea fått några julklappspengar att handla spelare för och pengarna har varit lagets största tillgång, inte en plan att utveckla egna spelare. Med såna ägare sitter Ancelotti naturligtvis inte säkert, men det är svårt att se vad en ny tränare ska kunna förändra, det skulle kunna leda till en ännu större katastrof att byta surgubben nu. Chelsea måste kämpa för fjärdeplatsen, att hålla sig kvar i Champions Leaguespelet.

 

 

 

Arsenals chanser då? Jo dom är ju större nu än på många år, men United leder fortfarande med 2 poäng och en match mindre spelad. Vi (Arsenalfans) får hoppas att det blir ett för tight och hårt schema för Man U med CL och uppskjutna matcher att ta igen. Det blir två möten mot Liverpool och Chelsea, det är Tottenham och Arsenal borta, Man City och en garanterad fortsättning i CL. Någon gång måste väl svackan komma eller det hårda schemat ta ut sin rätt.


Finner ej ord nu på riktigt. Orden får komma imorgon.


Småkronorna är lustiga att se

Jag må ha tröttnat på elitserien, men årets sportsliga lammköttshöjdpunkt är här nu: JVM. Tyvärr visade inte någon kanal matchen mellan Sverige och Norge ikväll, SKANDAL, jag var redo att själv åka till Amerikatt med en kamera för att omvärlden ska kunna avnjuta de små isprinsarna. Sverige håller i alla fall på att vinna stort vilket också var förväntat.

 

Grallis till er, för jag lägger här upp småkronornas spelschema i gruppspelet:


 

101226   Norge-Sverige        22.00

101229   Sverige-Ryssland   01.00

101230   Sverige-Tjeckien    21.00

101231   Kanada-Sverige 22.00

 

 

SVT kommer sända resten, det vara bara kvällens match dom mobbade :c

10122
6 Norge-Sverige   22.00
101229   Sverige-Ryssland   01.00
101230   Sverige-Tjeckien   21.00
101231   Kanada-Sverige 22.00

Fastnat i hockeyland på boxing day

Annandagen är man ju inte känd för att vara direkt formstark på. Alla vi lantisar drar ut till våra hemländer och för att uthärda konfrontationen av det förflutna inmundigas det en och annan droppe av livets dryck, vilket har sina konsekvenser dagen efter. Speciellt för en annan som har blivit tämligen orutinerad på senaste tiden när det kommer till drickande.

 

"Bara" två inställda matcher och en helt dag fylld av fotboll. UNDERBART. Men, vad tisslas det och tasslas om i de värmländska stugorna (radhusen)? Jo.

 

Hockey.

 

Det är tydligen denna idiotiska utomhusmatch i år igen och nu ska den spelas i Karlstad. Fan vad kallt. Whatever tänker man, inte mitt problem att denna obildade skara människor ska plåga sig ute i kylan för att se Disney on ice. Nu har det dock blivit mitt problem eftersom brorsan tjatar på att jag ska följa med på puben och skåda denna låtsasmatch.

 

Jag har älskat hockey. Hockeyn kommer med bröstmjölken här, man fryser den till is och åker skridskor på den. Men, något har hänt ju mer jag tittat på fotbollen. Det går verkligen inte att gå tillbaka till det här:

 

Mina kusiner är här och ska iväg och se matchen. Alltså såhär, jag hade gärna gått om biljetterna hade färdats till min tass. Det hade jag. Jag minns med värme hur soft det var att gå på matcherna och få brorsans knytnäve i ansiktet varje gång något hände och han i affekt slog ut med armarna. Men varför utomhusjippot? Det är bara kallt och meningslöst.

 

Åter till fokus, detta är inte okej:


Äntligen mini-Silly Season

Den 31 dec så öppnar äntligen transferfönstret igen för dom europeiska klubbarna.

 

Det finns alltid något skamligt med hur man tassar in på Sportbladet 100-tals gånger per dag för att ploga de rosa www-sidorna på info om Zlatan, Wenger, Barcelona och Mourinho, men aldrig är det väl så hög frekvens på klicken som under Silly Season. Jag älskar den soppa som drar igång, jag älskar att hata pengarna och det är oändligt spännande med horden av legosoldater som ska placeras runt i de europeiska lagen.

 

Kommer Spurs öppna plånkan och köpa någon stjärna till CL-slutspelet? Kommer Arsene fortsätta leva i förnekelse och inte köpa förstärkning bakåt utan tio tonåringar? Hur ska Liverpool kunna hämta sig och kommer några fly? Vad händer med gnällspikarna Tevez och Dani Alves? Ska cirkus Fabregas gå igång igen? Skriv bara Unicef på hans tröja, skicka honom på en flotte söderut och bespara oss. Ronaldinho? Vad har Mourinho för planer?

 

Nu är det dags. Premiärklicket. Aftonbladets Silly Seasonblogg. Man måste bara komma ihåg en sak angående ryktena och det är att 95% är underhållning, 5% är sanning.


GOD JUL ALLA FANS

Jag ligger och myser i moderns säng med Fan TV. Nu uthärdar vi bara lite till, sen kommer tomten med annandagsfotboll!

Finner ej ord. Jodå

Chock blev det! Som tur var inte 10-0 utan 8-0 eftersom jag efter 70 minuter med ångest insåg hur mycket pengar jag hade kunnat vinna om jag hade tippat på matchen. Min enda chans att bli rik i livet.

Hat trick av både Benzema och Ronaldo. Mål av Özil. Mål av ett 18-årigt lamm. Fantastisk Di Maria. Benzema gav bort ett mål till Ronaldo, en hint till medierna om att stämningen kanske visst är bra mellan Ronaldo och övriga laget?
Jag är ju allmänt irriterad på ojämnheten i la Liga samtidigt som jag gillar spanska landslaget så. Zlatan tog min kärlek till Barca men tog tydligen med sig den sen när han gick för jag känner mig oerhört lockad av den vita makten.

 

Lacka inte ur över en känslosam kvinnas utforskarlusta nu. Jag tänker gilla runt tills känslorna landat till ro någonstans. Och jo, det är visst relevant att Real Madrid är ett extraordinärt snyggt lag.


Spanska cupen, en till chock ikväll?

Det är den 22:a december och jag är i någon slags vakuum mellan jobb och jul mitt i ingenting. Vad hjälper mot detta tillstånd? Jo fotboll. Igår kväll avnjöt jag Barcas oförmåga att göra mål mot Athletic Bilbao hemma på Camp Nou i spanska cupen. Vilken försvarsinsats av Bilbao. Jag var lite ointresserad av att se matchen innan jag insåg hetsen som pågick, Barca fick inte in den!

Ikväll är det Real Madrid mot Levante och nu satte Benzema 1-0 efter dryga fem minuter. HEJA VITA LAGET, TAPPA INTE TAGET. Jag skulle vilja se en annan slags chock ikväll, 10-0 tippar jag på.

 

 


Samuel Eto'o blev årets afrikanska spelare

Kamerunen Eto'o blev utsedd till Afrikas bästa fotbollsspelare 2010, och med Afrika menar jag kontinenten och inte Sveriges sämsta korplag. Kanske världens softaste utmärkelse.

 

Det blir fjärde gången för Eto'o och antagligen skönt med ännu en bekräftelse efter att han fick lämna framgångslaget Barca för Inter. Medslängd med en stor säck pengar fick han gå när Barca ville köpa Zlatan och han måste ha njutit extremt när Inter vann mot hans forna lag i Champions League-finalen i våras. Kamerun gick det desto sämre för i VM. Nåväl, gralle. Inter kan behöva lite positiva vibbar för närvarande.

 

 


Han tog även hem priset som Afrikas sämsta skådis.

 

 

 

 

Här ser ni resultaten från alla år. Många repriser.

 

EDIT: Det var kanske lite orättvist att kalla Afrika FC för Sveriges sämsta korplag, man kan ju istället se det som att de har absolut störst potential att utvecklas.


Tomten jag vill INTE ha en vit jul i år

Viasat Fotboll la upp denna bild på Facebook i helgen när nästan alla Premier League-matcher blev inställda. Kul. Det låter ju helt obegripligt att en arena som tex Emirates inte skulle klara lite snöflingor men problemet i u-landet England är inte att det inte går att spela i snön, utan att det kan bli trafikkaos till och från matcherna.

 

 

Nu hotas julstämningen helt, tänk om matcherna kommer ställas in i helgen också? Och Arsenal-Chelsea i veckan!? Man kan se matchen i 3D, men man kan inte hantera lite snö på vägarna. Vad är det med denna värld. Lite snö och vi är tillbaka på medeltiden.
På tal om det, Kakan och Julia sjunger om den vita julen!

 

 


Att beskylla kvinnan för Ronaldos idioti

Nej Johanna Frändén. Allt är inte Sara Carboneros fel.

 

Nu håller man nästan på att förbruka all plats på www med skriverier om en påstådd och trolig kris i Real. En splittring mellan divan Ronaldo och det övriga laget. FÖRBRUKA INTE WWW!!!! Nåväl.

 

Jag vill att Ronaldo ska fortsätta vara Ronaldo. Mitt liv vore lite torrare utan hans tårar. Mitt liv vore för tyst utan hans klagan. Jag vill därför att han ska fortsätta vara kvar i fotbollen, vara sjukt irriterande och ge mig skäl att beklaga mig över honom. Jag vill att Real ska vinna la Liga och Ronaldo får gärna göra tusen mål, MEN, jag förväntar mig inte att hela världen ska dalta med Ronaldo bara för att behålla friden i Real Madrid.

 

Jag läste ett blogginlägg av Johanna Frändén som höll på att driva mig till vansinne där hon beskyllde Sara Carbonero för splittringen och den dåliga stämningen i laget. Sara är alltså Casillas flickvän, reporten som hånglade loss med sin guldmålis inför hela världen i somras. Tummen upp för detta hångel säger jag för övrigt.

 

 

 

För mig är det helt chockerande hur man kan beskylla Sara för att ha skapat splittring i Real efter att ha kritiserat Ronaldo i media. Men gud, låt kvinnan ha en egen karriär, egna åsikter, och inte styras av att hålla sämjan i sin killes lag. Jag respekterar henne tusen gånger mer om hon gör sitt jobb och inte anpassar sig till att hålla Ronaldo glad i första hand. Det är ju redan helt bananas att hon har en relation med Casillas med tanke på det jobb hon har, men det är ju helt öppet och jag tycker det tyder på stark integritet att hon inte går Reals ärenden i första hand.

 

Här är Johannas tips till Sara och Iker:
"Sara: Gnäll gärna på din pojkväns störiga polare, men gör det inför tjejkompisarna och inte i, eh, tv.
Iker: Don't mix your hoes with your bros."

Kvinnosynen. Jag avlider. Läs hela inlägget här.

 

Om Ronaldo tror att Casillas äger sin flickvän och därför håller honom till svars för att hon yttrar sina relevanta åsikter så är det Ronaldo som skapar splittring. Inte hon. Det är helt gränslöst att beskylla Sara för att vara Reals Yoko Ono (ännu en kvinna som offrats) istället för att lägga anvaret på spelarna själva. Mourinho, gå in och Mourinha lite. Eller har du hittat på hela soppan kanske?

Att älska Zlatan

Ni är många som lever med skammen. Skammen att heja på vilket lag Zlatan än spelar i och aldrig har det väl varit värre än nu. På Jesu Kristi bloggs uppdrag meddelar jag att ni är förlåtna. Kärlek är fantastiskt, även när den riktas åt Berlusconis håll. Jag skäms inte.

 

Milan vilar ju på en riktig fascisthistoria, skälet till att Inter också startades i Milano var för att Milan vägrade låta invandrare spela i laget. Det ska man inte hålla exempelvis dagens spelare, tränare och fans till svars för, men, vi vet ju alla att det inte är helt fräscht i dagsläget heller. Berlusconi.

 

Sen har vi ju hela skammen i att gå från lag till lag som ett skepp från kust till kust. Ena dagen älska Barca, nästa dagen hata Barca som behandlade din älskade Ibra så respektlöst. Ena dagen Inter, nästa ärkerivalerna.

 

Zlatan är en karriärsspelare. Han drivs inte av kärleken till ett lag som han kan stanna i och ta så långt det går år efter år. Det är okej. Han drivs inte heller av pengarna i första hand, och det är tur. Han drivs av att gå så långt som han kan inom fotbollen. Jag hejar på Zlatans karriär. Därför hejar jag på de lag han går till. Därför irriterar det mig om han inte får spela. Jag får känna så, du får känna så.

Jag var på Zlatans sista match med Barca på Camp Nou i somras, och Zlatans senaste möte mot det lag han nu spelar i. Det var Gampertrofén som skulle plockas fram i en försäsongsmatch mot Milan och säsongens lag skulle visa upp sig. Ryktena att han var på väg till Milan var i full gång. Det var fruktansvärt laddat. Skulle hans namn ens presenteras med resten av laget? Han kom in och tog av något skäl av sig Barcatröjan medan resten sprang runt och vaskade sig i publikens hyllningar. Skulle han dra på en Milantröja där och då? Det gjorde han inte. Han blev utbytt i halvlek och jag bad till Gud att han inte skulle gå till Serie A. Åh vad jag underskattade Milan som Zlatanhem. Han presterar på topp. Han fortsätter sin karriär.

 

Heja Zlatan.

Nu möter jag ångesten. Champions League-dragningen.

Milan - Tottenham
Valencia - Schalke
Roma - Shakhtar Donetsk
Arsenal - Barcelona
Köpenhamn - Chelsea
Lyon - Real Madrid
Marseille - Manchester United
Inter - Bayern München

Arsenal - Barcelola

 

Som Arsenalfan hade man ju egentligen inte behövt titta på den trevliga teaterföreställningen "dragningen till Champions League" eftersom jag, Wenger, Nasri och resten av världen redan visste att vi skulle få möta Barca. Redan innan lottningen gick ju Wenger ut i Guardian, övertygad om vad resultatet skulle bli och en annan gick och muttrade och väntade in helvetets nitlott och en argentinsk fotbollsautistisk leprechaun.

Kunde vi inte bara fått spela de här två matcherna i höstas och kunnat koncentrera oss på PL sen? Barca har kunnat softa i sin låtsasliga medan vi har fått slita. Det ska bli kul att se matchen såklart men det är ändå så jävla bittert. Nåväl, SPELA WALCOTT. Och ge bort Cesc till motståndarna i julgåva. Och, nu kan inte ZLatan ställa till det för oss längre.

 

Nu skyller jag inte allt på UEFA-skämtet, Arsenal kunde ju sett till att vinna den där kassa gruppen men då hade vi bara fått Barca i nästa lottning och slösat en omgångs energi som kunnat satsas på PL.
Min enda lösning är att hålla fast vid att lottningen är korrupt och riggad år efter år (vilket ju iofs är en bekräftad sanning), annars betyder det att Gud hatar Arsenal :c

 

Milan - Tottenham

 

Det här blir ju på alla sätt och vis två extremt roliga matcher även om det knappast var ett drömresultat för Spurs. Milan har ju vaknat upp från att mest vara en resort för uttjänta spelare till att leda Serie A med en tung och stor historia medan Tottenham är extremt nussiga pigga nykomlingar i CL-sammanhang som chockat alla med sina framgångar. Samtidigt kan dom vackla snabbt, dom är nya och försvaret måste samla sig. Och. Zlatan. Zlatan. Zlatan. Jag ser så fruktansvärt mycket fram emot detta.

Till något lite viktigare, lagens nussfaktor. Tottenham är gränslöst nussiga. Tottenham är som en slank burma som nussar upp mot en och vilar i knät. Man kan tänka att Milan, här finns ej nuss. Men det gör det. Det gör det. Robinho tex, är inte han nussig? Jo han är nussig.

 

Valencia - Schalke

Couldn't care less.

 

Roma - Shakhtar Donetsk

Couldn't care less.

 

Köpenhamn - Chelsea

 

Detta blir ju också extremt roligt. Det är verkligen Skandinavien mot ondskans legosoldater och jag älskar detta. Jag älskar att få hata Chelsea och jag hatar Chelsea så mycket att jag älskar dom i slutändan. Att Chelseas formsvacka ska hålla ända tills mitten av februari känns ju väl optimistiskt men man måste behålla sin tro i dessa grymma tider. Det blir overkligt svårt, men inte totalt omöjligt. I vilket fall blir ju detta ett sånt bra tillskott i Köpenhamns CL-resa, först Barca och nu Premier Leagues läskigaste galningar och ska man någon gång möta Chelsea så är det nu.

Om (när?) Chelsea slår ut svennebananerna så kan vi i alla fall glädjas åt att de tappar fokus i PL.

 

Lyon - Real Madrid

 

Hade varit betydligt mycket loligare om Mourinho hade mött något mer intressant lag, hoppas dom får Chelsea eller Inter i nästa omgång. Real borde ta sig vidare.

Marseille - Manchester United

 

Jag jagar inte direkt upp mig över denna match heller. Grattis United :c Hoppas ni sliter ut er i CL och tappar i PL.

 

Inter - Bayern München

 

Ett trött formsvagt Inter mot ett trött Bayern. Kul.

 

 

Nu tröttnade jag. För engelsk fotbolls skull hoppas jag det går bra för alla Premier League-lag. På återbloggande, i butiken har jag inga kunder och jag kan göra vad jag vill på Internet, det vet både du och jag.


Streamar champions leaguedragningen i smyg...

img_2691 (MMS)

Streamar champions leaguedragningen i smyg från rastvaktande. Korrupta skit. Arsenal mot Barca, så uppenbart.


Saker man oroar sig över 5 på morgonen

Vaknar kl 5 på morgonen och kan inte somna om.

Jag kollar på repriser av Glamour en stund innan det börjar... Jag oroar mig för Zlatans ljumskar, Zlatans lår, Zlatans kropp. Förr när blicken min smekte Zlatans kropp så såg den en person, en fantastisk spelare, en hjälte etc. Nu ser den en kropp. En kropp av sten och jag måste dit och klämma med små tassar så den blir mjuk och avslappnad och sen ska jag låta honom vila, vila vila.

Jag tänker på Zlatans kropp hela tiden. Hur känns den? Drar det i ljumsken? Gör det ont? Fryser benet? Svettas kroppen? Känner den sig gammal? Vilar den nu?

Liksom frasar det inuti när han går för att allt är så slitet, sticker det ut benpipor, knäpper det i trevliga rytmer när han går av allt som krasar sönder och ligger fel?

 

 

Värst är Zlatans ben. Varje match jag ser honom spela kan jag inte släppa tanken, jag är övertygad om att Zlatans ben är spända och stenhårda 24/7 och att de ska explodera när som helst under match.

 

 

I Barca oroade jag mig över hur Pep skötte om vårt geni Ibra. Han försökte väl inte tvätta bort den fantastiska spelare han var och anpassa honom för mycket till deras spel? Nej men ska han sitta där på bänken igen? Hur mår Zlatan? Ska jag ta hand om dig Zlatan? Zlatan är du deprimerad, är du arg, ledsen, sårad, mobbad, elak, snäll, trött, vaskad? Du tynar väl inte bort där, du kommer väl tillbaka?

 

Nu: Sköter Allegri om Zlatans kropp? Är musklerna flexade? Massera honom. Låt honom vila. Hallå varför spelar han denna matchen, ni är redan vidare. Helt vanlig torsdag morgon. Jag vaknar kl 5 och kan inte sova. Tänker på Zlatans lår. Föreställer mig något extremt massivt, hårt som sten, med lite ryckningar och sammandragningar. Vi måste bevara kroppen. Vi måste göra allt för att skydda kroppen.

 

 

Allt är Aftonbladets fel. Allt är tvs fel. Allt är Italiens fel. Allt är alla som skriver om fotbolls fel. Sluta älta Zlatans kropp. Ni kan inte väcka den oändliga källa till oro som jag bär på. Jag har aldrig tänkt på lår och ljumskar förr, låt min tanke renas från denna börda. Snälla.


OM KVÄLLENS MATCH VORE ETT RECEPT:

 

 

Manchester United - Arsenal= CHICHARITO OCH LAMMKÖTT, MUMSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS


ÖDESMATCH IKVÄLL

 

Jag börjar med detta enkla fakta: idag är det min födelsedag. Det enda jag önskade mig var snälla barn på jobbet, nuss och tio mål av Nasri ikväll. Jag är inte den som är den. Jag är inte girig. Jag nöjer mig med fem mål, till och med ett om det är det avgörande. Till och med ett mål av vem som helst, bara det resulterar i vinst för Arsenal. En enkel önskan. Kan ni se till att den uppfylls?

 

 

Derbyt igår mellan Spurs och Chelsea om viktiga poäng var fantastisk och magknipande, ikväll är det extremt viktiga poäng som ska delas ut och jag försöker finna en lösning på hur jag ska kunna undvika att spy av nervositet innan matchstart.

 

 

Hetsen kring Nasri är total efter att han bjudit på ren fotbollsporr till övervackra mål de senaste veckorna, men han har spelat fantastiskt hela säsongen även innan dess. Fortfarande verkar det som om många har svårt att se Arsenal som ett allvarligt och troligt hot om förstaplatsen, trots att dom leder ligan just nu, med en mer match spelad än United men en mindre spelad än resten. Man klagar på förvaret (MED ALL RÄTTA), målvaktsläget (MED ALL RÄTTA), på ett ungt och vekt lag (KLAGA ALDRIG MER PÅ DETTA), men all investering Wenger lagt på att bygga laget med unga talanger som fått växa till sig börjar ge utdelning. Gunners leder tabellen. Inse att dom är ett hot. Dom har dessutom blivit tuffare och spelar mer fysiskt samtidigt som det vackra lätta spelet är kvar och när "viktiga" spelare som Fabregas och van Persie klyver hårtoppar och tappar en nagel och behöver vila ett par veckor har de andra spelarna, såsom Nasri och Song verkligen klivit fram.

 

Åh Song. Hoppa igång igen. <3

 

 

Jag har någon slags plan på att bli lite mindre partisk i bloggen... eh... kan bli svårt. Mer lol och mindre Arsenal, men innan dess..


................... VINN IKVÄLL ÄLSKADE FRANSKA POJKLAG!

 

 


Tottenham - Chelsea, DÖR

 

Vilken fantastisk match just nu, det enda som gnager lite är de överdrivet Chelsea-hatande kommentatorerna på Viasat som tar i så till och med man själv som egentligen ansluter sig till hat-skaran tar lite illa vid sig, och rädslan jag fick de första minutrarna att den här matchen är vad som kan väcka Chelsea, ett levande Spurs som dom måste ta sig an och spela igång sig med.

 

Gomes släppte prexis in ett skitmål och Drogbas malariaögon glödde igång, häxdoktorns självförtroende pumpas upp av de egna vrålen. Det där äckliga självförtroendet Chelsea kan ha är månne påväg tillbaka.

 

 

Ett lag som Tottenham kan anfalla och spela förbi den där tunga maskinen med spelare som bara brötar på utan att kunna stoppa och vända när Chelseas självförtroende dessutom är skadat, men det där brötet och farten fram, det tokiga drivet är så sjukt farligt när Chelsea väl anfaller.

 

Helt vanliga Chelseafans

 

Åh Tottenham. Ta hem det här. Vänd tillbaka matchen och förnedra Chelsea, nu. Eller oavgjort, fantastiskt, mindre poäng delas ut. Mvh En person som ej uppskattar brötande legosoldater.

 

P.S Jag gillar naturligtvis både bräkande kommentatorn, VAD HETER HAN NU IGEN??? och Drogba men önskar lite lite lite mer objektivitet hos den första och formsvacka hos den andra.

 

 


Inväntar datorn och nästa match, nu Bolton...

img_6567 (MMS)

Inväntar datorn och nästa match, nu Bolton-Blackburn på teven här hemma. Skön svenskmatch, Blackburns Martin Olsson sparkade precis Elmander i ansiktet och fick gult kort.


Sorry för dåligt bloggande, jag är på isbi...

img_1163 (MMS)

Sorry för dåligt bloggande, jag är på isbitssemester i nollrand över helgen. Tänkte tipsa om att när ni är på flykt utan tv och dator så har Veetle styrt upp så att man kan surfa in på veetle.com på iphonen och där avnjuta riktigt bra streamar av livematcher. Mobilsidan funkar betydligt mkt bättre än datorwwwsidan. Tack chrille för tipset!  Idag blev det West Ham - Man C på appleofonen och nu Newcastle - Lollerpool. Hörs imöra via min sköna saknade moderdator med peppen kring Chelsea - spurs och Man U - Arsenal, om inget extraordinärt sker i nästa match!


Theo räddade oss

 

Han kom in, min älskade Theo, tussade förbi den svarta svärmen gång på gång, och räddade oss i en hetsig och rörig match. Nu är det bara att vänta in den plågsamma lottningen, Arsenal kan bara få Schalke, Barca, Bayern München och Real Madrid i 16-delen.

 

 

 

Och grymt av Arsenal och Spurs som gjort flest mål i Champions Leagues gruppspel!

 

lol

 

 


Zlatan får vila ikväll! Börjar på bänken.

 

Startelvorna börjar trilla in och Zlatan får börja på bänken för ett Milan som redan är garanterade en fortsättning i CL, utan att ha någon chans att knipa första platsen i gruppen framför Real. Äntligen lugn och ro för det trötta monstret från Rosengård.

 

Ibra är van vid bänk från Barca

 

 

Arsenals startelva: Fabianski, Sagna, Koscielny, Nasri, RvP, Denilson, Song, Squillaci, Arshavin, Gibbs, Chamakh.

Subs: Szczesny, Rosicky, Vela, Walcott, Wilshere, Eboué, Bendtner

 

 

Nu kör vi.

 

Åh naj. Jag börjar bli så paranoid att någon ska skada Nasri eller Chamakh. Mest Nasri. Orolig känsla angående couscous.

 

 


SÄLJ GLASDIVAN CESC NU, SNÄLLA

 

Okej nu har gränsen verkligen gått, man ska enligt säkra källan Aftonbladet dra ut Fabregas visdomständer för att lösa hans skadeproblem. Oavsett om det stämmer eller ej orkar jag inte läsa ett ord till om Fab längre.

 

Sälj Cesc till Pep till någon sjukt överdriven hittepåsumma för pengar Barcaidioterna inte har så får vi vara ifred från det katalanska tjatet, vi har Nasri redan och vi behöver extra dolares att köpa ordentliga backar för.

 

Sälj Bendtner, jag står inte ut med hans irriterande uppsyn ens på läktaren (lol, han får knappt ens hamna på bänken numera). Sälj gnällspiken van Persie, han gråter lika mycket som Ronaldo och kan inte nudda gräs utan att gå sönder.

 

SÄLJ. SÄLJ BARA. Och köp snygga spelare och stabbiga backar som inte är några pryda fransoser i tonåren.

 

Så. Nu kan jag koncentrera mig på det viktiga, VINST IKVÄLL FÖR ARSENAL OCH EN FORTSÄTTNING I CHAMPIONS LEAGUE.

 

Sladjan håller med som vanligt

 

 


:O

Herregud. Tottenhams mål, självmålet, måste vara värsta målvaktsmissen i historien. Jag dör. Stackars Wisgerhof. Ska man behöva se sånt i CL?

 

______________

 

Åh gud. Missade skälet till straffen för Twente, men såg straffARNA. Den första satt i målet men var tvunget att slås om eftersom det var massor av spelare i straffområdet. En likadan straff till och den satt även den. 1-1 och Twente fortsätter pressa. Bra sopcaststream.

 

Och Kranjcar är skitsnygg.

På Köpenhamnsfronten intet nytt.

 

_______________

 

OCH SÅ MÅL!!!!!!!!!!!!!!!!! MÅL FÖR SVENNEDANSKARNA! Ps Santin på bänken, världens svennigaste brasse?

 

_______________

 

JA! Gulle-Defoe fick sätta den också. 1-2, Spurs i ledning. Ser hellre att Inter vinner gruppen iofs. Fan, nog kört, Inter ligger under med två mål nu. Hoppas, hoppas Shakhtar inte tar något poäng imorgon.

 

_______________


STRAFF!!!!!!!!!!!

ÅHHHHHHHHH. Spänning i Pölseland.

Grönkjaer..................................................... SÄTTER DEN! 2-0!

 

_______________

 

VILKEN JÄVLA NICK!!?! 2-2 Twente - Spurs. Krävs fortfarande mycket för att Tottenham inte ska vinna gruppen. Fantastiskt detta, deras första CL-resa slutar som minst gruppvinnare.

 

_______________


!!?!!??!?!??!?!? 2-3 etc- DET HÄNDER SÅ SJUKT MKT I MATCHERNA JAG KOLLAR PÅ, och eftersom vissa lämnat mig att ensam skåda fotboll kan jag ej utstå detta allena utan måtte dela med mig i blogg. Men nu. Nu är det för mkt för mig. Adjö, nu sjunker jag in i tv och stream. På återbloggande om en timme.

 

_______________


Helt slut. Rolig fotbollskväll. The end. Ses imorgon, då gäller det!!!!!!!! MÅ GUD SKÄNKA OSS EN 1:A PLATS I GRUPPEN. Eller vill ni ha ut Arsenal så fort som möjligt så dom kan fokusera på en PL-vinst?

 

 


Viktigt meddelande

 

Ett viktigt meddelande till alla hetero-kvinnor och bögar:

 

 

Jag startar ikväll.

 

Det betyder eventuellt Spurs på tvn istället.

 

______________

 

‎Tottenham är redan vidare och sitter säkert, jag tror vissa tränare har dåligt Nikosamvete och vill låta sin älskling spela innan han drar. Just nu känns det i alla fall ytterst otroligt att Kranjcar kommer stanna efter jul. Tyvärr.


ALLA STARTELVOR FINNS PÅ: http://www.uefa.com/uefachampionsleague/matches/index.html

 

 


Champions League-nerverna har sprakat till nu

 

 

NU BÖRJAR SISTA OMGÅNGEN I CHAMPIONS LEAGUES GRUPPSPEL!!!!!!!!!!!!!!!
Redan klara är: Tottenham, Inter, Schalke, Manchester United, Valencia, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Marseille (typ), Real Madrid, Milan.
Den enda gruppen som fortfarande är oviss är, såklart, grupp H där kan Shakhtar, Arsenal och Braga kan gå vidare. Shakhtar är iofs nästan garanterade att gå vidare på målskillnad även om både Braga och Arsenal tar 3 poäng, men om Braga vinner mot Shakhtar kan dom slå ut Arsenal om Arsenal mot all förmodan skulle förlora mot Partizan som inte tagit någon poäng hittills. Rörigt som vanligt.
Ikväll kommer jag försöka heja fram Köpenhamn mot Panathinaikos på teven, streama Twente - Tottenham och ha Man United - Valencia på Veetlestream i iPhonen.
Imorgon blir det självklart Arsenal - Partizan på teven, Milan, Real eller Chelsea i datorn och Shakhtar - Braga i iPhonen för att ha koll på det viktiga resultatet där.
Tur man som kvinna skall ha grym simultanförmåga. Antagligen för att vi ska kunna hantera multipla streamar i naturen.
NU BÖRJAR SNART SISTA OMGÅNGEN I CHAMPIONS LEAGUES GRUPPSPEL!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Redan klara är: Tottenham, Inter, Schalke, Manchester United, Valencia, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Marseille (typ), Real Madrid, Milan.

 

Den enda gruppen som fortfarande är mkt oviss är, såklart, grupp H där kan Shakhtar, Arsenal och Braga kan gå vidare. Shakhtar är iofs nästan garanterade att gå vidare på målskillnad även om både Braga och Arsenal tar 3 poäng, men om Braga vinner mot Shakhtar kan dom slå ut Arsenal om Arsenal mot all förmodan skulle förlora mot Partizan som inte tagit någon poäng hittills. Rörigt som vanligt.

 

 

 

 

Ikväll kommer jag försöka heja fram Köpenhamn mot Panathinaikos på teven, streama Twente - Tottenham och ha Man United - Valencia på Veetlestream i iPhonen.

 

Imorgon blir det självklart Arsenal - Partizan på teven, Milan, Real eller Chelsea i datorn och Shakhtar - Braga i iPhonen för att ha koll på det viktiga resultatet där.

I nuläget kan Arsenal endast få fyra lag i 16-delen. Barcelona, Real Madrid, Bayern Munchen och Schalke 04. Shakthar leder Arsenals grupp och de övriga leds av engelska lag. 50/50 risk att få ett riktigt helvetesmöte alltså. Får se hur ställningarna ser ut efter ikväll.

 

Tur man som kvinna tydligen skall ha grym simultanförmåga. Antagligen för att vi ska kunna hantera multipla streamar i naturen.

 

 


Liverpool - Aston Villa och fru Torres föder

 

Här sitter man i verkstan med en halvtaskig stream och chockas av Lollerpool.

 

Torres, Gerrard och Carragher är borta för Pool och förväntningarna var inte särskilt höga på Liverpool ikväll, MEN, 15 minuter har gått och Liverpool leder redan med 2-0. Gulletussen N'Gog satte första och Babel andra.

 

gullig

 

 

Vart är Torres då? Jo han har tagit sitt ansvar och fortsatt avla på sina fotbollsgener. Frugan är inne och föder!

 

Grattis Fernando!!!!!!!!!!!! Ett barn som avlar barn. Nussigt!

Manchester City hade visst julfest i helgen.

 

Tevez hade tydligen styrt upp festen men behagade inte komma efter ett bråk med Mancini, som också höll sig hemma. Synd, det här laget behöver nog all teambuilding i världen, men också kanske träna mer, lägre lön och festa mindre. Varsågod, en orgie i neonherpes.

 

 

 


Chris Hughton har fått sparken!?

Newcastle sparkar Hughton
Obegripligt nog har Newcastles fd. tränare Chris Hughton fått sparken.
Sedan Hughton kom till Newcastle för drygt ett år sen har dom tagit sig tillbaka från championship in i Premier League. Han har byggt upp laget igen efter deras extrema misslyckanden och fått styr på galningen Carroll.
Sedan Newcastle slog Arsenal på Emirates :c i november har dom bara plockat 2 poäng, men jag förstår inte hur en månads svacka kan betyda lika mycket som allt han gjort för klubben som presterat långt över förväntan och verkligen är påväg tillbaka.
I helgen förlorade dom mot West Bromwich, som tillsammans med Newcastle tog sig in i Premier League efter att Newcastle slutade etta och W.B.A två i championship förra året.
Newcastle som har en betydligt mer framgångsrik historia än att ligga på elfte plats i PL borde fatta fakta, ni är påväg tillbaka så förstör inte det och förvänta er inte mer än vad som är rimligt, även om Newcastle redan presterat över rimlig förväntan i år.
Hughton tog er tillbaka till PL trots att flera spelare övergav laget.
Jag lider med Newcastles fans som verkar extremt missnöjda med hur saker sköts nu.
Plus, Hughton är ganska stilig. Hoppas han får ett nytt jobb i min tv-ruta snart.
I've been a Newcastle fan since I can remember and have gone through plenty disappointment, but nothing's ever left me as angry or shocked as this. Seriously, just what.
Man kan spekulera i att Martin O'Neill som precis lämnat Aston Villa månne vara påväg.

 

 

Obegripligt nog har Newcastles fd. tränare Chris Hughton fått sparken! WTF?

 

Samtidigt har ryktena gått ett bra tag om att ledningen vill att han ska gå, men resultaten har troligtvis gjort det omöjligt att avskeda honom och jag liksom många andra tyckte det hela lät alldeles för orimligt. Nu har svackan kommit för Newcastle och äntligen kan man göra det obegripliga: göra sig av med Hughton.

 

Sedan Hughton kom till Newcastle för drygt ett år sen har dom tagit sig tillbaka från championship in i Premier League efter en tid av extrema misslyckanden. Han har ensam byggt upp laget igen efter att andretränaren lämnade dom.

 

Sedan Newcastle slog Arsenal på Emirates :c i november har dom bara plockat 2 poäng, men jag förstår inte hur en månads svacka kan betyda lika mycket som allt han gjort för klubben som presterat långt över förväntan och verkligen är påväg tillbaka.

 

I helgen förlorade dom mot West Bromwich, som tillsammans med Newcastle tog sig in i Premier League efter att Newcastle slutade etta och W.B.A två i championship förra året.

 

Newcastle som har en betydligt mer framgångsrik historia än att ligga på elfte plats i PL borde först och främst fatta fakta, ni är påväg tillbaka så förstör inte det och förvänta er inte mer än vad som är rimligt, även om man nog kan säga att Newcastle redan presterat över rimlig förväntan i år.

 

Hughton tog er tillbaka till PL trots att flera spelare övergav laget. Han har byggt upp en sammanhållning och stabilitet.

 

Jag lider med Newcastles trogna fans som verkar extremt missnöjda med hur saker sköts, fans som gått igenom besvikelse efter besvikelse, men det här tar väl alla priser.
Plus, Hughton är ganska stilig. Hoppas han får ett nytt jobb i min tv-ruta snart.

 

 

Hej då Hughes

 

 

Det spekuleras i att Martin O'Neill som precis lämnat Aston Villa månne vara påväg. Bra för Newcastle?

 

 


Nasris tre senaste mål.

 

Är Nasri Premier Leagues bästa spelare nu? Vad tycker ni?

 

Glöm inte målet mot Tottenham 20 nov:

 

 

Nasris inställning och pepp nu, bollen SKA in. Tänk om alla i Arsenal kunde visa den här övermänskliga viljan. Precis det här saknas helt i Chelsea nu till min glädje.

Målen igår mot Fulham, postar dom igen:

 

 


Nasris mål igår. Vilket är snyggast?

 

Nu har jag på flera personers inrådan studerat målen mot Fulham igen, och visst, jag håller med om att det andra målet är snyggare. Det är overkligt. Målen finns att skåda några inlägg nedanför.

 

För att knyta ihop säcken och spika fakta: att andra målet är ännu sjukare än det fantastiska första, så gjorde jag det nödvändiga precis:

 

 

 

 

På måndag om en dryg vecka spelar Arsenal mot United! Senaste gången som det slutade i vinst för Arsenal gjorde Nasri också två mål. Repris om en vecka?

 

 

 

 

 


Ronaldo kvar i toppen av skytteligan

 

Real hade ingen enkel väg till vinsten ikväll men Ronaldo satte tillslut två mål mot Valencia och knep tillbaka skytteliggatoppen från Barcelonas egna lilla gremlin Messi som hann ligga före i en hel timme efter vinsten mot Osasuna.


GLÖM DET MESSI.
Du är inte kvinna nog att ta Ronaldos tron.

 

 

Jag vet inte hur sjutton det gick till, men det verkar som om jag blivit dig trogen i mina sympatier Ronaldo. Det känns fel, sjukligt och spännande. Kan klamydia smitta via fotbollsstream?

 

 


IBRAHIMOGOD

 


ÅH GUD IBRA. VILKET MÅL. VILKEN VRIST. VILKEN KRAFT. I första halvlek av Milan-Brescia har han verkligen glänst.

 

 

Jag väntar in klipp från www för er stackare utan tv och stream.
3-0 till Milan efter 35 minuter. Boateng fick in sitt första mål för Milan efter en fin assist från Zlatten, Robinho satte 2-0 efter en miss av Brescia och Zlatan kom med en riktig explosion från stillastående efter lite hett nödvändigt driddel.

 

Ronaldinho är på bänken och har inte fått visa sig värdig platsen i Milan. Där kan vi verkligen snacka vaskad talang.

 

Mycket Milan för pengarna i den här matchen. Nu drar andra halvlek igång!

 

Zlatan och Boateng nussar fram ett samarbete


Och nu har Ronaldinho fått lämna bänken och målet kommit till www:et!

 

 

 


VILKET LAG LEDER PREMIER LEAGUE?????

 

Chelsea spelade oavgjort mot Everton (LOLOLOLOLOL), Chelsea har spelat fyra matcher i rad i PL utan vinst nu. Eftersom Uniteds match var uppskjuten betyder det att ARSENAL PGA VINST PGA SAMIR NASRI NUSSRI DENNA GÅVA TILL FOTBOLLSLOVERN GÅR UPP TILL SERIELEDNING.

 

Hans första mål var absurt vackert. Jag kommer sitta och tråla youtube och tvgolo och liknande efter klipp tills det kommer upp. Segermålet var även det jävligt hett. Finterna och självförtroendet, han dansar fram på ett overkligt sätt.

 

 

Nasri. Du är bäst i hela jävla Premier League och jag älskar dig.
Hoppas Gallas ögon fräter när han ser dina mål.
Till tråkigheterna:
Försvaret fortsätter suga, köp in några brötiga jättar av Vidictyp och sluta tro att Piff och Puff ska kunna hålla tätt framför Fabianski.

 

 

UPPDATERING: rutube har lagge opp målen. NJUT.
UPPDATERING 2: här finns en bra sammanfattning på film genom aftonbladet och viasat:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/england/article8227213.ab

 

 


MATCHDAG!

Snart bär det av hemåt till fopollen på Viasat-televisionen.

 

Både Chelsea och ARSENAL har chansen att putta ner United från tabelltoppen, och frågan är om Chelsea är redo att slå tillbaka efter den senaste tidens chockförluster. Essien och Terry har dom i alla fall fått tillbaka.
United har både chockat England genom Berbatovs FEM!!!! mål förra helgen, och genom att åka ut ur Carling Lammkött Cup nu i veckan med fyra måls förlust mot West Ham. Lyckades det ta ner självförtroendet som nog gick alldeles för spikrakt upp i helgen? Det får vi inte veta eftersom det har trillat tre snöflingor på planen i Blackpool så matchen är uppskjuten.

 

Fabregas är fortfarande borta för Arsenal, men Nasri har klivit upp och axlat ansvaret på mittfältet där ändå. Jag ser hellre honom och Rosicky. Fabregas har blivit osynligare, surare och osäkrare på väg att transformeras till en fullfjättrad porslinsdiva.
Backarna (läs Clichy) måste sluta klanta sig så oerhört. Ska bli spännande att se en överpeppad Arshavin som fått VM på hemmaplan och målade mål i förra PL-matchen. Ibland när han växlar mellan sin irriterande lojhet och att vilja för mycket så styr hans ego bollar lite för långt bredvid mål och lite för lite till de som borde fått gå på skott, men får han ordning på det där är han livsfarlig.
Arsenals startelva: Fabianski <3, Sagna <3, Koscielny, Squillaci, Clichy, Song <3, Wilshere <3, Nasri <3, Rosicky, Arshavin, Chamakh!

 

Elmander har ju som vi alla märkt genomgått något slags transformation av de skakiga målmissarbenen för nu har han ju träffat mål sensationellt många gånger för sitt Bolton. Han hyllas just nu i England efter att ha legat i toppen på skytteligan innan Berbatov spårade ur och belöndades med att bli månadens spelare i Premier League i november. Det var första gången det hände en svensk spelare sedan Ljungberg 2002!
Hoppas formen håller i sig och att han klarar framgångspressen.

 

Ser i alla fall fram emot Arsenal - Fulham (vinst hemma, allt annat är riktigt dåligt), Chelsea - Everton (gode gud, må Chelsea fortsätta förlora), Birmingham - Tottenham (kniper Spurs tillbaka fjärdeplatsen i tabellen idag?), Manchester C - Bolton (några Elmandermål eller har han blivit skakis av all framgång?), Blackpool - Manchester United är inställt pga vinter, INTE OKEJ, och sen kollar jag nog stackars slitna Zlatan ikväll.


1 Manchester United 15 8 7 0 35 16 19 31
2 Chelsea 15 9 2 4 29 10 19 29
3 Arsenal 15 9 2 4 32 17 15 29
4 Manchester City 15 7 5 3 20 12 8 26
5 Tottenham Hotspur 15 7 4 4 23 20 3 25
6 Bolton Wanderers 15 5 8 2 28 22 6 23
7 Sunderland 15 4 8 3 19 18 1 20
8 Stoke City 15 6 2 7 19 19 0 20
9 Newcastle United 15 5 4 6 23 22 1 19
10 Liverpool 15 5 4 6 17 19 -2 19
11 Blackpool 15 5 4 6 23 29 -6 19
12 W.B.A. 15 5 4 6 20 26 -6 19
13 Blackburn Rovers 15 5 3 7 18 25 -7 18
14 Birmingham City 15 3 8 4 16 18 -2 17
15 Aston Villa 15 4 5 6 17 24 -7 17
16 Everton 15 3 7 5 17 19 -2 16
17 Fulham 15 2 9 4 15 18 -3 15
18 Wigan Athletic 15 3 5 7 11 26 -15 14
19 Wolverhampton W. 15 3 3 9 17 27 -10 12
20 West Ham United 15 2 6 7 14 26 -12 12

En vaskad och otillåtet vacker man

 

Gourcuff och Chamakh

 

När Wenger välkomnade Chamakh till Arsenal hoppades många att han månne skulle få 2 till priset av 1 Bordeauxspelare. Nu var förvisso Chamakh gratis men hade dom inte kunnat pröjsa en liten slant för att få GOURCUFF också? Gourcuff var länge en oerhört lovande och kreativ spelare i Bordeaux som tog dom till ligaguld, och han var dessutom Chamakhs bästis i det franska laget. I somras ryktades det ihärdigt om att han också var påväg till London. Så blev det inte. :c :c :c Chamakh struttar runt, ensam och förvånad i det engelska gräset.

 

Under VM chockade Yoann Gourcuff en hel värld med sitt ansikte, skriken skallade på fejsbokfeeden, den här mannen är snyggare än vad vi klarar av! Jag led med mina plågade vänner som helt oförberett hade råkat se Frankrike spela, och inte bara för att dom spelade så dåligt utan främst för att inget i hela världen mentalt kan förbereda en på ett liknande utseende. Gourcuff. Gourcuff. Jag var däremot redo och hade längtat, och närde en dröm att få se honom vecka efter vecka i Arsenal.

 

 

Niva skriver i sin blogg att Gourcuff riskerar att nu bli en vaskad talang. Jag tror han behöver miljöombyte och Wengers faderliga tass.

 

Allt jag kan om att blogga har jag lärt mig av Kissie, Dessie och Paow, bland annat: ha mycket bilder, gör minst tre inlägg per dag och PUBLICERA LISTOR. Därför tänkte jag göra min första lista:TOPP FEM ANLEDNINGAR ATT WENGER INTE KÖPT GOURCUFF TILL DET FRANSKA LAGET ARSENAL

 

  1. Han är för snygg, Wenger kommer inte kunna fokusera och Gourcuff får dessutom ofta rött kort pga för jävla snygg.
  2. Han är för gammal. Född 1986 skulle han höja Arsenals snittålder med fem år.
  3. Chamakh och Gourcuff ligger i skilsmässa?
  4. Han är för dyr för snålgubben MEN SÄLJ GLASKROPPEN VAN PERSIE OCH BENDTNERHELVETET DÅ!!!!!
  5. Han har blivit för dålig och är bortom räddning.

 

 

Gourcuff får ta emot rött kort för olaga snygghet under VM tvålaxtie.


Nu till det jag är allra bäst på. Nussparad mellan Chamakh och Gourcuff.

 

 


 

 

Om dom komplementerar varandra lika bra i spelet som i nusset så kan jag sticka åt Wenger några dolares att rädda Gourcuffs vaskade talanger med.

 


Pep-pen i Aftonblarran, skona mig

 

Tröttsamt med allt snack i Aftonbladet om att Peps kontrakt snart går ut, att han jagas av Chelsea och Inter och att han själv skulle vilja gå till United.

 

ZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz detta påminner om att jag borde sova nu. Men alltså Pep i Chelsea, troligt. Hur skulle han kunna hantera en hord legosoldater?

 

I vilket fall.

 

Pep Guardiola har alltid ettårskontrakt med Barca som han löpande förlänger eftersom han "älskar Barcelona så mycket att han ska kunna gå direkt om dom inte vill ha honom kvar" = han är konflikträdd = och detta är bland annat skälet till att han inte borde efterträda någon som Ferguson vilket han verkar gå och drömma om.

 

Han kommer stanna hemma, år efter år, och vågar han mot all rimlighet sig på ett försök i Premier League så ser jag extremt mycket fram emot att se hur det går.

 

Det här är bara normalt i Barca.

 


Helgens fotlol!

 

Okej jag vet, det spelas fler matcher, men dessa orrar jag bry mig om. Tyvärr jobbar jag till kl 16.00 i helgen men jag kommer ta mig hem till teven från Gamla Stan snabbare än Walcott löper på ett anfall.
Det kommer dessutom finnas extremt mycket tid för bloggande under arbetsdagen eftersom det knappast är stressvarning i butiken.

 

LÖRDAG:

 

Premier League:
16.00
Arsenal FC - Fulham FC!
Chelsea FC - Everton FC
Birmingham City - Tottenham Hotspur
Blackburn Rovers - Wolverhampton Wanderers
Wigan Athletic - Stoke City
Manchester City - Bolton Wanderers
Blackpool FC - Manchester United

 

Övrigt:
20.00
Osasuna - FC Barcelona
20.40
AC Zlatan - Brescia Calcio
22.00
Real Madrid - Valencia

 

SÖNDAG:


Premier League:
14.30
West Bromwich Albion - Newcastle United
17.00
Sunderland - West Ham United


 

Vad tror ni om resultaten i helgen? Jag ska tänka lite och återkommer angående de matcher jag känner engagemang kring när denna arbetsdag tar slut kl 22.00 ikväll. (Har många konstiga jobb just nu för att kunna hantera högen med fakturor. Detta kommer snart inte vara ett problem eftersom bloggen kommer håva in tusen och åter tusen i veckan.)

 

 


Nu måste Ryssland ta tag i rasismen

 

Nyligen greps fem supportrar, misstänkta för aktionen i våras och Ryska fotbollförbundets disciplinära kommitté har dömt fotbollslaget Spartak att böta drygt 140 000 svenska kronor för händelsen i Samara. I de andra fallen har förövarna fått härja fritt, skriver Novaja Gazeta."
De ryska delegaterna förnekade att det fanns problem med rasism kring den ryska ligafotbollen trots att otaliga exempel spritt sig på www, så som när en banderoll med texten ”Tack West Brom” illustrerad med en banan mötte nigerianske fotbollsspelaren Peter Odemwingie när han spelade en av sina sista matcher i Lokomotiv Moskva. Odemwingie var då såld till engelska klubben West Bromwich där svenska Jonas Olsson spelar.

 

 

 

 

Många av de svarta spelarna i Ryssland blir utsatta hela tiden. Ryska supporters gör apliknande ljud från läktaren när de kommer in på plan och när Marseille var på besök i St Petersburg kastade Zenits fans in bananer på Marseilles svarta spelare.

 

 

Jag blir så jävla ledsen. Om någon kastade en banan på Theo... Jag går sönder inuti.

 

 

Några fler exempel, saxat från Aftonblarran på www:

 

 

"9 augusti 2007, Vologda. Under en match mellan division 2-lagen Dinamo och Sjeksnoj dök supportrar upp med ansiktena täckta bakom Ku Klux Klan-huvor. Under hela matchen vajade en röd fana med Adolf Hitlers ansikte. På åskådarplats spändes en enorm banderoll ut med en Ku Klux Klan-medlem avbildad bredvid ett kors. Vid hans fötter knäböjde en svart man. Under matchens gång hängdes en fågelskrämma, föreställande en färgad person.

 

 

 

 

 

 

 

 

11 augusti 2007, Samara. Under en premier league-match mellan Spartak från Moskva och hemmalaget riktades från åskådarplats ett tydligt budskap till Spartaks nyförvärv, en brasiliansk anfallsspelare. Uppmaningen löd: ”Apa – åk hem.

 

 

22 augusti 2007, Moskva. Under landskampen mellan Ryssland och Polen dök återigen supportrar upp, utklädda till Ku Klux Klan-medlemmar.

 

 

I slutet av april 2007, under en match mellan lagen Aljans och Makkabi utanför Moskva syntes banderollen med texten ”Glad holocaust”. Budskapet var riktat till spelarna i Makkabi, som tillhör ett judiskt samfund.

 

 

Nyligen greps fem supportrar, misstänkta för aktionen i våras och Ryska fotbollförbundets disciplinära kommitté har dömt fotbollslaget Spartak att böta drygt 140 000 svenska kronor för händelsen i Samara. I de andra fallen har förövarna fått härja fritt, skriver Novaja Gazeta."

 

 

Läs mer i faktatidningen Aftonblarra:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article693257.ab

 

 

Nu måste Ryska fotbollsförbundet göra något, eller åtminstone börja med att sluta förneka problemet. Tyvärr är ju rasism i många av de östeuropeiska länderna ett extra enormt stort och ett utbrett samhällsproblem, låt oss hoppas att vi har en bättre framtid att se fram emot.

 

Nu är det slut på VM-gnäll från mig, låt oss återgå till mer lol igen.

 

 


Besatt av Qatar 2022.

Om ni orkar avsätta lite tid så finns det lite Qatarinfo här, från Doha som är Qatars enda riktiga stad. Ja, jag har nojat in på Qatar. Den första filmen bör alla kolla på, riktigt vidrigt, men det känns också som att rasistiska pointersystem finns överallt, i Sverige är det inte lika uttalat. Men, vidrigt.

Jag minns själv hur jag lackade ur på ett casino i Nepal när jag såg hur alla besökare var tvungna att visa pass. De som inte släpptes in var nepaleserna själva, och israeler.

 

 

 

 

PS. Hur snygg stil har man inte där i öknen. Det där är verkligen obehagligt snyggt.

 


Vuvuzelans historia


Har vi nått Peak Vuvve eller kommer lidandet öka i Brasse-VM 2014?

 

 

När vi ändå är inne på något så fjärran avlägset som VM så fick jag nyss in rapporter från London via Skype om att vi redan under VM i Sydafrika nådde Peak Vuvve och att vuvuzela-epidemin kommer att avta i rasande fart till VM 2014 som riskfyllt nog utspelar sig i vuvuzelans livmoder Brasilien.

 

Olika forskare bär dock på olika åsikter, eventuellt finns det fortfarande oerhörda källor till vuvve och brasilianarna laddar upp med miljarder cornetas för att överträffa malariabruset 2010.

 

Eventuellt kan all förbrukning av vuvvekraft leda till svåra miljöskador och jordens decibel höjs till högre nivåer än någonsin tidigare, vilket i sin tur också kan leda till ozonlagrets förtunning av ljudvågorna.


VM I RYMDEN

 

 

Jag fick en väldigt träffande kommentar på föregånde inlägg: VM I RYMDEN. Japp, true. Bilderna är helt bisarra, samt tanken på att ha VM i ett land där det behövs två ggr befolkningsmängden till att köpa biljetter nog för att VM:et ska anses som lyckat.

 

Qatar är en monarki där kungen styr efter muslimska lagar, men med en mycket liberalare tolkning än många andra arabländer. Jag gillar tanken på att ha VM i ett muslimskt land, men jag är ju också onormalt intresserad och fascinerad av alla religioner.
Som tur är är jag inte jude eftersom det skulle kunna vara ett stort problem att ta sig in i landet då.

 

Det är det första arablandet där kvinnorna fick rösträtt och det finns inga lagar kring vad kvinnor får eller inte får bära för kläder (tummen upp!) (jag älskar iofs sjal och burka men dom väljer ju oftast att bära det så jag kan få titta mig nöjd om jag åker dit). Sedan moderniseringen har landet byggts upp i rekordfart vilket har kunnat ske genom ett modernt slavarbete där man nu byggt en arbetarstad efter att arbetslägren blivit hårt kritiserade.

 

Det finns en kyrka i Qatar, men både kyrkklockor och kors är förbjudna. (:c tur att jag tatuerat in ett kors då (nej jag är inte en katolsk birrobloggare))

Homosexualitet är straffbart med upptill fem års fängelse. :c :c :c

 

 

Somrarna pågår mellan maj och september och är extremt heta med omväxlande torka och fuktighet. Temperaturen går upp till 50°C. Även om de lyckats trolla ihop AC som funkar i de där arenorna kan dom ju inte lägga ett lock över hela landet och dra på en fläkt. Visst. VM har varit framgångsrikt i heta länder innan, men Qatar!

 

Eftersom Qatar som sagt är en ÖKEN så konsumerar man oerhörda mängder vatten och det kommer behöva öka i massor för att hålla VM och dess besökare vid liv. Grattis Coca Cola.

 

Alkohol är inte förbjudet men får bara drickas på vissa platser med tillstånd, och som konsument behöver man också särskilt tillstånd. Förmodligen kommer dom lösa detta men det ska vara på särskilda utvalda platser, några lyxbyggen eller obehagliga specialtillverkade platser troligtvis.

 

Problemet är fortfarande vart man ska kunna ta del av VM utanför arenorna. Ska man vid sidan om lyxhotellen bygga upp sunkhak med rimliga priser?

 

Att resa till, bo, dricka och leva i Qatar kommer vara orimligt dyrt. Det är en öken med några lyxpalats och absurda jättekomplex.

 

Qatar har aldrig ens kvalificerat sig till fotbolls-VM. Deras två främsta skäl till varför de skulle väljas som värdnation var att det skulle ena det oroliga mellanöstern, och att arenorna kunde skänkas som välgörenhet till länder i området med mindre resurser.

 

 

 

4 miljarder dollar kommer att läggas på att bygga arenorna och att rusta upp tre arenor de redan har.  50 miljarder dollar ska läggas på att bygga upp infrastrukturen. Kom ihåg, Qatar är en öken.

 

Jippie. Jag tror vi kan se fram emot halvtomma arenor och över 9000 kontroverser. En positiv grej är om landet inte blir raped av vidriga besökare utan utvecklas positivt, dessutom, eftersom det blir VM i rymden kommer dom behöva lösa massor av saker, såsom vattentillförsel, AC till alla rymdarenor som inte drar för mycket energi etc etc. Jag hoppas på grymma uppfinningar och att Qatar räddar mänskligheten innan 2012.

 

Mest uppenbara mutan i världshistorien. Detta kan verkligen bli ett fiasko, eller ett soft inomhus-VM i rymden, det spelar inte FIFA-gubbarna någon roll. Dom är 100 år gamla, blir vidrigt rika nu och lever inte kvar att bevittna detta låtsas-VM. Tänk er själva Theo Walcott kuta runt inne i det där rymdskeppet.
Jag tänker att Rymd-VM i Qatar vore en fantastisk film, Lynch kanske kan nappa? Men VERKLIGHETENS VERKLIGA VERKLIGHET?????? :cCcCCcCc

 

P.S Oroa er inte. Imorgon ska jag gnälla på rasist-Ryssland också.

VM I MUTOR AVGJORT

 

RYSSLAND OCH QATAR BLIR VÄRDNATIONER FÖR FOTLOLS-VM 2018 OCH 2022

 

Jag vet att jag lät obehagligt positiv till Qatar som VM-land, det var innan det blev verklighet och jag tänkte på konsekvenserna. Älskar dock det sjuka i att Qatar ska bygga nedmonterbara arenor med nedkylningssystem. Låter miljövänligt, not, men storslaget och tokigt som man kan förvänta sig av länder vars bebyggelse och infrastruktur slängts ihop på några år. Hoppas arenorna inte kommer att stå halvtomma under VM, men dom kanske bygger papier machépublik också.

Whatever, det var ju två riktiga skrällar i alla fall. Lite deppigt känns det att VM blir mer otillgängligt för en annan svennebanan och det känns också ledsamt att fortsätta hålla VM i länder utan tydlig fotbollskultur. Jag hade nog ändå helst sett England och hm... USA som vinnare i FIFA:s VM i mutor. USA hade iofs varit ytterst irriterande. Dåliga kandidater.

 

 


 

Tänk att få dom i IKEAkassar att montera upp och ner igen.

 

 

 


WTF

 

Tänkte efter lite och insåg att det var vinter i Australien under VM. Man kanske kan överleva ett par veckor med solskyddsfaktor 50 då.

 

Australien på vintern

 

 


Vilka länder kniper VM?

 

Låt oss ponera något oerhört ologiskt, nämligen att mänskligheten INTE går under 2012, att Vuvuzela-VM 2010 inte var vårt sista fotbolls-VM och Brasilien får fortsätta vuvuzelaparaden med sin vuvu-variant orneta 2014 då dom är värdnation, och så kanske, kanske det faktiskt, teoretiskt alltså, skulle kunna bliva ett VM 2018 och ett 2022. Vart dessa VM kommer att spelas avgörs alltså idag.

 

Det är Putin, Beckham, Morgan Freeman, Bill Clinton, prins William, ja alla tydliga fotbollsprofiler (eh) som propagerar för sina länder.

 

 

2018 är det Europas tur och där tampas England, Holland/Belgien, Ryssland och Spanien/Portugal. 2022 blir det antingen USA, Japan, Sydkorea, Qatar eller Australien. Naturligtvis är hela soppan korrupt men eftersom det finns en chans att utomjordingar kommer och räddar planeten ska det bli oerhört spännande att se vart VM hamnar. Det känns som om det var i förrgår Japan och Sydkorea höll VM och det grävs ju fortfarande guld i USA på Rix FM. Australien är ett svinhett skitland som kommer vara utrotat pga noll ozonlager 2022 och Qatar känns helt okänt hur det kommer stå sig om 12 år och hur världsläget är då men där vill jag helst se VM. Kommer troligtvis ej bli så. Bill Clinton lär ju skrämt upp alla om terrorister :c

 

 

 

England, Holland/Belgien och Spanien/Portugal vore bra allihopa sett till att det nog kommer att gå att färdas dit enkelt med buss och färja när oljan sinat och flygen slutat gå. Om detta inte sker (ingen peak oil???) så finns det dessutom Ryan. Holland är ju soft land fyllt av galenskap, Spanien lite väl hett på sommaren och Engelsmännen kommer vara extremt roligt hysteriska om VM kommer dit. Ryssland är ju ett mäktigt och galet land men det känns så otillgängligt. Men ändå. Kul med VM i Ryssland. Väldigt kul. Whatever, må bäste kvinna vinna. Det är ju bara en lek med tanken ändå. 2012...

 

 


Sverige-Kroatien imorgon!

 

 

Tyvärr i den numera totalt bortglömda sporten handboll så låt oss aldrig mer tala om denna match.

Däremot tänkte jag ta chansen att prata lite mer om Kroatien, denna Medelhavets pärla till land. Det bästa från två världar, gyllene stränder och betongslavisk öststat. Och... NIKO KRANJCAR! Kroaterna har verkligen en härlig uppsättning fotbollskillar av olika variant.

 

 

Eduardo innan han gick från Arsenal

 

Arsenal hade ju Eduardo som nu gått till Shaktar och ställer till det för oss gunners i Champions League. Eduardo da Silva är kanske inte det bästa exemplet på typisk kroat med tanke på att han spenderade de 15 första åren av sitt liv i Brasilien där han föddes och har sin familj, men whatever, han har kroatiskt pass och spelar för landslaget.

 

Tottenham är dom som samlat på sig flest kroater i sitt bibliotek, hela fyra stycken från det kroatiska landslaget.
Stipe
Pletikosa
Vedran
Corluka
Luka
Modric
Niko
Kranjcar
Stipe Pletikosa är kroaternas målvakt, sen har vi de mer kända namnen Vedran Corluka (halvsnygg) i försvaret, Luka Modric (inte alls snygg men grym) på mittfältet och sist med inte minst: Niko Kranjcar, den absolut snyggaste spelaren i Premier League.

 


Vedran Corluka, a men rätt stilig

 Luka Modric skulle jag inte avla på

 

 

Niko

 

 

Tragiskt nog får Niko sällan nudda gräs numera, mången timme har jag suttit och vakat vid Spurs matcher i besvikelse och vredesmod. Han var borta i slutet av förra säsongen pga en vristskada men nu målar han mål hitan och ditan för Kroatien och är i fantastisk form så om han inte får mer speltid i Spurs hotar han att gå i januari.

 

Far hans bekräftar dessa uppgifter på faktamediet Internet. Frågan är vart han går? Det har ryktats elakartade rykten om Bayern och annat oerhört deppigt, må denna skönhet stanna i Premier League och ges det utrymme han förtjänar i speltid. Tydligen ska också Liverpool och Everton visat intresse. Tänk er Kranjcar och Torres... sida vid sida.... Åh. Om nu Torres stannar i Lollerpool.

  

Det är fan inte rätt att inte bjussa på ett så snyggt fejs när det finns att tillgå. Snålt Redknapp. SNÅLT.

 

 

Pappa Zlatko som tränat Niko i kroatiska landslaget men som nu är tränare för Montenegro. Man ser att familjen Kranjcar jobbar med bra gener.

 

 


Dagens softa rykte: Madebayor till Real Madrid. :D?

 

Jag läser i Aftonblarran, denna faktatidning, att Mourinho vill värva Adebayor efter förnedringen i el Clasico. Lol. Här börjar man ju redan ana oråd, månne är detta osanning.

 

Men tänk. Tänk om Mourinho skulle sätta fart i Adebayor igen, det vore ju fantastiskt. Vem vet, togolesen kanske redan är i strålande form, men han får ju aldrig spela i City så en kan ej veta.
"Adebayor, Adebayor, give him the ball, and he will score"

 

 

Trots att han betedde sig som ett skogstokigt as när han gick från Arsenal till Manchester City är ju tokigheten extremt älskvärd vanligtvis men det finns ju några anledningar till att Arsenalfansen verkligen hatar MADebayor. Låtom oss minnas dem ihop.
Anledningen till att han flyttade från början var troligtvis hans extremt lama inställning, från att ha producerat massor av mål och spelat fantastiskt för Arsenal så slutade han bry sig när han blev girig, trots att han tillslut fick den absurda lönen han krävde av coach Wenger.

Överallt i engelska pressen ryktades det om vart Adebayor var på väg, innan det var officiellt eller bestämt att han ens var på väg bort från laget. Ryktena var inte direkt något som Arsenalfansen uppskattade. Redan innan han gick så lackade många av Arsenals fans ur och det engelska duggregnshatet var fött.

Wenger försökte till och med lugna ner fansen och bad dom bete sig lite softare mot Adebayor men det var kört. Adebayor säger i intervjuer att "Arsenal fans' hate scarred me for life". Snyft. Hoppas hämnden blev ljuv då.

 

Han hamnade i Manchester City, naturligtvis ett drömlag för en pengakåt galning, och i första matchen han spelade mot sitt forna lag stämplade han tre spelare, van Persie stämplades avsiktligt i: ANSIKTET. Adebayor stängdes av i tre matcher.
(Om jag var tvungen att stämpla en Arsenalspelare eller två skulle jag också välja van Persie, och om jag får ta Bendtner också, vilket också var Adebayors hatobjekt i laget. Inte helt galet för att vara galning tycker jag.)

 

 

 

 

 

 

Men innan han stängdes av hann han även göra mål och springa 100 meter över planen till Arsenals fans för att verkligen hånfullt kunna fira målet framför dom, och åkte på ett gult kort.

 

 


Tyvärr bästa filmen jag kunde finna.

 

I sin tid i Arsenal, och efteråt, var det väldigt uppenbart att han hade konflikter med andra spelare i laget, hade knasad attityd och var en tokig drama queen. Men, det är vad som gör honom så otroligt lolig och jag skulle bli överlycklig om det dansades såhär i Arsenal idag.

 

 

 

Hoppas Mourinho fångar upp Adebayor, det vore sjukt kul med ännu en galen drama queen i Real Madrid och det är ledsamt att se Adebayor sitta bänkad match efter match i City och sen få komma ut i någon minut och underprestera.

 


Var det här som Mourinho fick upp ögonen för Madebayor?

 


VM-nostalgi

 

När jag ändå är inne på dåliga skämt så hittade jag några från sommarens VM som jag sparat ner på datorn.

ÅH VUVUZELA-VM. Vilket sanslöst sjukt VM det var.
The England team visited an orphanage in Cape Town today. "It's heartbreaking to see their sad little faces with no hope" said Jamal aged 6
Meanwhile, things are looking better for Green. Today in training he had 4000 shots fired at him and saved every single one
Tomorrow, him and Heskey will train with the rest of the squad.
I can't believe we only managed a draw against a shit team we should easily have beaten.
I'm ashamed to call myself Algerian.

 

"The England team visited an orphanage in Cape Town today. "It's heartbreaking to see their sad little faces with no hope" said Jamal aged 6"

 

"Meanwhile, things are looking better for Green. Today in training he had 4000 shots fired at him and saved every single one.
Tomorrow, him and Heskey will train with the rest of the squad."

 

"I can't believe we only managed a draw against a shit team we should easily have beaten.
I'm ashamed to call myself Algerian."

 

 

Det blev visst inte så EASY.

 


Missade Carling Lammkött Cup :c

 

 

=  

 

Jag är lite deppig över att ha missat Carling Cup idag, aka Lammkött Cup. Gillar att så många unga spelare testas och det är kul att se vad lagen har för nyutexaminerade från plantskolorna. Arsenal har dock bestämt sig för att ta hem åtminstone en titel denna säsong och safeade rätt mycket i startelvan. Det skulle dock ha varit gött att ha sett matchen för att se hur Szczesny såg ut i mål och Eastmond och Emmanuel-Thomas spelade i alla fall.

 

Fan vad kallt det måste vara att spela i England nu. Det är inte okej. Minns bilder på ett snötäckt Emirates från förra året, det såg helt vidrigt ut. Jag fattar inte hur Premier League kan pågå under vintern. Nollgradigt, rått och iskallt. Eboué spelade i vita tights och fick naturligtvis skit för det i matchreferaten. Kom igen, killen är från Elfenbensnussen. Engelsk vinter måste vara helvetet på jorden.

Nåväl, Arsenal slog i alla fall Wigan med 2-0, så nästa år blir det semifinal!

 

United förlorade med 4-0 mot West Ham. Visst, det var troligtvis ett b-lag, men efter att Berbatov gjorde fem mål för United i helgen (så gränslöst sjukt presterat men jag gillar gubben så det gladde mig lite ändå) så behövde balansen återställas lite.

 

 

Berbatov som lamm.

 

Nu ska jag sluta sörja att jag jobbade sönder mig i verkstan och glömde att det var match att försöka streama. Det kommer fler Lammköttsmatcher i framtiden.

Vanligaste skadorna i la Liga och Serie A

 

Jag kom över en sammanställning över de vanligaste skadorna som drabbar spelarna i la Liga och Serie A.

 

"Most common football injuries in la Liga and Serie A:
Bruised ego
Hair Gel in the eyes
Split ends
Hair straightener burn
Vuvuzela ear damage
Sore jaw
Scratched nail polish
Fractured eye lash
Makeup intoxication
Lactating breasts
Sore nipples
Botox complications
Ingrown hairs from full body shave
Rectal bleeding
Disco fever"

 

 

 

 

Låter rimligt.
Most common football injuries in la Liga and Serie A:
Bruised ego
Hair Gel in the eyes
Split ends
Hair straightener burn
Vuvuzela ear damage
Sore jaw
Scratched nail polish
Fractured eye lash
Makeup intoxication
Lactating breasts
Sore nipples
Botox complications
Ingrown hairs from full body shave
Rectal bleeding
Disco fever