Twitter-fängelset välkomnar sin första intern!

Liverpools Babel har hamnat i "Twitter Jail". Fotbollsspelarnas ohämmade Twittrande har nu fått sina första konsekvenser.

 

Jag har tidigare tagit upp hur absurt jag tycker det känns att följa fotbollsspelares Twitters, men jag älskar det samtidigt. Vissa rutinerade äldre spelare skriver väldigt stelt och medietränat, med en och annan gullig bild på sin hund eller ett välgörenhetsbesök hos sjuka barn medan andra, ofta yngre spelare slänger ur sig oigenomtänkt inlägg efter inlägg. De bästa Twittrarna är de som skriver lagom mycket och vågar skriva ut sina tankar och åsikter om fotboll i allmänhet. Samtidigt har man haft en känsla att det inte kommer kunna vara för alltid, det är liksom inte möjligt att det ska kunna fungera att spelare yttrar sig för mycket när det kommer till sponsorer, tränare och förbund som har sina åsikter om hur man bör bete sig även utanför planen.

 

Den första som nu dömts av F.A och skickats till "Twitter Jail" som han själv kallar det är den holländska Liverpool-spelaren Babel som efter en match mot Manchester United på ett klassiskt Internet-lol-vis satte fingret på vad vi alla ofta känner angående domarna i PL: de är Manchester Uniteds tolfte spelare på plan. Nu fick den mest klassiska domaren Howard Webb en stenhård känga från Liverpoolspelaren.


Babel kommenterade en länk med denna bild med orden “And they call him one of the best referees. That’s a joke”. Det straffade sig, 100 000 kr tvingas han nu böta till F.A.

Babel är inte den enda som kritiserat domarinsatser på sistone, bland annat Uniteds Rio Ferdinand och Arsenals Jack Wilshere och Wojciech Szczesny har också varit väldigt öppna med sina åsikter angående domar och sympatier för och emot andra lag och spelare. Szczesny har själv fått ta emot kritik på Twitter som han bemött på det här viset:

 

Wojciech Szczesny

How can you not get frustrated with decitions like that going ALWAYS Man Utds way?! Its a clear pen and sending off!

 

Wojciech Szczesny

I don't understand why some of you get frustrated with me for saying this. The decition was shocking! FACT! What a goal for WBA btw!

 

Wojciech Szczesny

I find it weird that people tell me I shoudn't share my thoughts about football on twitter just because I'm a footballer.

 

Wojciech Szczesny

If someone doesn't want to know what I think about football then go and follow Katie Price. I write to true Arsenal supporters :)

 

Jag uppskattar Szczesny oerhört mycket, han är 21 år och blev inslängd i Arsenals mål efter att både Almunia blev "skadad" (kastad på tippen) och nu Fabanski också råkat på skadetrubbel. Han har presterat fantastiskt och verkar som en oerhört soft kille utifrån vad lagkamraterna skriver och säger om honom, och så är han såhär stark i sina åsikter.

 

Det som är så gravt deppigt med F.A.-domen mot Babel, som dock var oerhört väntad och ganska rimlig är såklart att det här kan lägga munkavel på alla andra spelare och bidra till en väldigt sorglig självcensur.

 

En annan Twittrare som gick så långt att han bestämde sig för att sluta twittra idag var Arsenals mest pantade spelare Henri Lansbury, dock av lite mindre fotbollspolitiska skäl utan medias recension av hans pinsamma bloggande. Det var Mirror Football som helt enkelt citerade en av Lansburys frågestunder på Twitter:

 

"After the success of Andriy Arshavin's website advice column, young Arsenal team-mate Henri Lansbury - currently on loan at Norwich - has begun his own 'Ask Henners' section on Twitter. And it's every bit as cerebral as the Russian's. Some highlights:

 

Q: What's the best way to get rid of a bird 'the morning after' when all you want to do is chill out alone?

A: Tell her ur girlfriend is on her way bk!

Q: What should I do to stop myself from punching a wall?

A: Punch it till ur hand hurts

Q: Do you have a good hangover cure + what is it?

A: Get back on it pal

Q: What's the most amount of girls that you've erm.. had... in one night?

A: A haha u would have enjoyed it ahahahahaha

Q: How well did you do at school?

A: I was bad at skol."

 

Det räckte för att en upprörd Lansbury skulle meddela att det var slut på hans Twittrande (vilket troligtvis hade varit för det bästa) bara för att han skulle ångra sig någon minut senare när fansens protester kom.

Detta räckte för att en upprörd Lansbury skulle meddela att det var slut på hans Twittrande (vilket troligtvis hade varit för det bästa) bara för att han skulle ångra sig någon minut senare när fansens protester kom.

 

 

Nu ska jag säga något som sägs i repris gång på gång: De sociala medierna, www, har minsann ändrat ett och annat. Vi kommer närmre kända personer, i detta fallet fotbollsspelare, och de får chansen att själva visa vilka de är och vill vara. Ibland fantastiskt, ibland ville man kanske inte öppna denna Pandoras Twitter där vissa spelare tappar sin glans. Låt oss bara hoppas att möjligheten för spelarna att få kommunicera med sina fans direkt inte kommer att kvävas av påtryck från fotbollsvärlden själv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback