Cup-onsdag

Ikväll är det en redig cupkväll både häran och däran ute i Europa.

 

Milan tog sig vidare till semin i italienska cupen tack vare att Pato gjorde två mål medan Sampdoria bara fick in ett, skönt för brassen som fått ta en del skit på sistone tack vare bland annat allas vår favoritmobbare Zlatan. Eftersom jag är en sån god människa så vill jag ju alltid värna om barnen så jag gläds med Pato som med sina 21 år väl ändå får betraktas som en väldigt ung spelare i Italien, denna sista transportsträcka tills pensionen.

Det pågår cuper även på annat håll och då syftar jag främst på de första semifinalerna i spanska cupen (även om det också är en random Carling Cupmatch ikväll i mitt älskade England) där en ny Mourinhosoppa kokats ihop med extra mycket galenskapskrydda, denna gång är det dock inte portugisen själv som stod för receptet. 

 

Filmen ska föreställa någon slags motivationsvideo för Sevilla där en röst säger, PÅ PORTUGISISKA, "vi ska lämna dig utan några titlar". SÅ extremt provocerande och gränslöst galet. Nojig känsla Mourinho ska bära på nu... Mannen vars titelrekord är absurda och något annat än multipelt antal titlar en säsong kan kallas för ett misslyckande. Okej ett ligaguld skulle räcka och vara en fantastisk bedrift, men förväntningarna överlag var ju gränslösa som vore han någon slags magiker. (Alltså, han är troligtvis någon slags magiker.)

 

 

 

 

Mourinho har vägrat ställa upp på presskonferensen efteråt och påstår sig vara chockad. Som vanligt riktas allas ögon mot honom, och bort från laget som får lira i frid. Borde han inte vara nöjd då?

 

Det sista som hände innan halvlek var att Sevilla var oerhört nära att penetrera Casillas mål, men domaren dömde att bollrackaren inte var helt över linjen. Extremt känsligt läge i en laddad match där matchen i media slagit alla rekord trots Mourinhos tystnad. Kommer nog bli en del snack om o-målet, var den inne eller ej?

Benzema som tycks lidit av någon slags målgörarfobi fick dock göra 0-1 i början av matchen och blev ordentligt omnussad av Mourinho men senare utbytt. Nu har han gjort ett par extremt viktiga mål på sistone.

 

Förutom Carling Cup-matchen i England mellan Birmingham och West Ham pågår också en rolig match mellan Liverpool och Fulham där Torres min älskade varit riktigt het, fick tyvärr ett mål bortdömt pga en tveksam offside, men Liverpool ser fortsatt pigga ut med möjligheter här och vart även om de stannat av lite nu och Fulham dessutom hade en riktigt bra chans nyss. Känslan är att det kommer pillas in en boll av Fernandina ikväll. En av ungarna hade en Torreströja i skolan idag, måste vara ett tecken. Han brukar ha Ibrahimovic vanligtvis, och Ibra var bänkad idag tills slutminuterna. Aha, jag är något på spåren.

 

Nu ska jag njuta av de sista 20 minuterna av Real Madrid och en hel timme Torres nästan och snart drar Barcelona - Almeria igång. BLOGG YOU LATER!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback